Borac prvi srušio Lovćen na Cetinju

Cetinjani su vodili u prvom poluvremenu, ali su gosti preokrenuli u trećoj dionici i prednost sačuvali do kraja
1554 pregleda 0 komentar(a)
Mašan Vrbica
Mašan Vrbica
Ažurirano: 19.12.2019. 21:23h

Košarkaši Lovćen Bemaxa doživjeli su prvi sezonski poraz kod kuće u ABA2 ligi, i to od lidera.

Lovćen nije uspio da ponovi podvig iz meča za MZT-om i sruši još jednog favorita, na kraju je upisao sedmi poraz, dok je Borac uknjižio 11. pobjedu i zadržao sigurnu prednost na čelu tabele, sa dvije pobjede više od MZT-a i tri od Rogaške.

Izabranici Zorana Kašćelana u prvom poluvremenu ne samo da su parirali favorizovanom rivalu, već su od 3. minuta konstantno bili u vođstvu. Cetinjani su u prvom kvartalu vodili i devet razlike (16:7), na kraju dionice je bilo plus sedam za domaće košarkaše (28:21), koji su u prvih 10 minuta pogodili i četiri trojke (Đukanović, Popović, Hadžibegović, Mićović) od ukupno osam na meču.

U drugoj četvrtini Cetinjani su čuvali vođstvo, najviše do šest poena, ali je Borac u finišu uspio da dođe do izjednačenja (45:45).

Lovćen je posljednji put vodio na startu treće dionice (47:45), ali je onda Borac serijom 7:0 preokrenuo i vođstvo nije ispuštao do kraja duela. U ovoj četvrtini je Borac vodio do osam razlike (65:57), a na četiri i po minuta prije kraja meča je bilo plus 12 za goste (86:74), kada je meč i odlučen.

„Čestitao bih ekipi Borca na zasluženoj pobjedi.Očigledno je nakon ove utakmice zašto se nalaze na vrhu tabele, i zašto su ekipa koja ima ubjedljivo najbolji skor. Mi smo meč otvorili dobro, energetski je to u početku bilo dobro. Kasnije smo na polju energije i agresivnosti zakazali, što je iskusna ekipa kao što je to Borac iskoristila na najbolji mogući način“, rekao je nakon meča trener Lovćena Zoran Kašćelan.

U ekipi Lovćena istakli su se Milutin Đukanović sa 25 poena, Miloš Popović sa 22 poena i pet skokova, te Mašan Vrbica sa 10 poena.

Najefikasniji u pobjedi Borca bio je bivši košarkaš Ulcinja, Brajs Džons koji je meč završio sa 15 poena, a još petorica igrača u čačanskom sastavu je imalo dvocifren poenterski učinak.

„Znali smo što nas očekuje na ovom gostovanju, a i prošlom kolu MZT je na Cetinju doživo poraz, tako da smo se pripremili koliko smo imali prostora i na kraju slavili. Čestitam Lovćenu na fer i korektoj utakmici želim im svu sreću u natavku takmičenja, da ostvare sve ciljeve", rekao je Marko Marinović, trener Borca.

Lovćen u narednom kolu, 25. decembra, gostuje Sutjesci.

Bonus video: