Lider u gubilištu velikana

Košarkaši Budućnost Volija večeras (20) gostuju Zadru u dvorani „Krešimir Ćosić”, gdje su ove sezone pali Cedevita Olimpija i Crvena zvezda
2679 pregleda 0 komentar(a)
„Gostujemo jednoj od najneugodnijih ekipa u ABA ligi”: Danilo Nikolić na prvoj utakmici sa Zadrom, Foto: Savo Prelević
„Gostujemo jednoj od najneugodnijih ekipa u ABA ligi”: Danilo Nikolić na prvoj utakmici sa Zadrom, Foto: Savo Prelević

Poslije serije od osam pobjeda, najduže od one na prelazu iz 2015. u 2016. godinu, kada su srušili 12 rivala zaredom, košarkaši Budućnost Volija su doživjeli dva uzastopna poraza - od FMP-a u ABA ligi i Oldenburga na oproštaju od Evrokupa.

Petar Mijović i njegovi izabranici žele da izbjegnu het-trik poraza, protiv tima koji traži het-trik protiv velikana - „plavi” večeras (20 časova) gostuju Zadru u dvorani „Krešimir Ćosić”, gdje su ove sezone pali Cedevita Olimpija (101:63) i Crvena zvezda (78:76). Zanimljivo, to su jedine pobjede Dalmatinaca ove sezone.

- Ispred nas je još jedan u nizu značajnih mečeva, po mom sudu možda i najznačajniji u dosadašnjem dijelu sezone. Zadar je na svom terenu uvijek nezgodan protivnik, a rezultati mu nisu u skladu sa realnim kvalitetom. To potvrđuju i utakmice koje je dobio - naglasio je Mijović.

16. put gostuje Budućnost u Zadru u ABA ligi i pokušaće da izjednači broj pobjeda i poraza. Podgoričani su izgubili u dvorani „Krešimir Ćosić” i u šampionskoj sezoni 2017/2018 (78:69) i godinu prije toga (78:76), ali su u posljednjem duelu bili veoma ubjedljivi (89:69)

Podgoričani su se u četvrtak vratili iz Njemačke, u petak trenirali, a potom nakon jučerasšnjeg treninga otišli na put.

- Nadam se da smo uspjeli da se osvježimo. Odlično smo trenirali, što je prva priprema za Zadar. Jako je bitno da ekipa pokaže reakciju u odbrani. I pored napadačkog potencijala koji pokazujemo u kontinuitetu, mislim da mečevi sa FMP-om i Oldenburgom nisu način na koji bi trebalo da igramo, niti da tražimo pobjede. U defanzivnim zadacima moramo da budemo mnogo koncentrisaniji i agresivniji i da kontrolom skoka dođemo do trijumfa - poručio je Mijović.

Zadrani su na dnu tabele, ali su dokazali da mogu da igraju odlično košarku, pogotovo od povratka Danijela Jusupa, koji peti put vodi taj tim.

- Gostujemo jednoj od najneugodnijih ekipa u ABA ligi. O tome govori i činjenica da su Zadrani dobili jedne od glavnih favorita, Cedevita Olimpiju i Crvenu zvezdu. Doživjeli smo dva uzastopna poraza u ABA ligi i Evrokupu i želimo da podignemo nivo igre i pobijedimo - istakao je Danilo Nikolić.

Jusup se nada da njegov tim može do nove senzacije.

- Budućnosti je ova utakmica važna, pokušaće da zadrži lidersku poziciju. Mi nemamo širinu kao rival, dolazi do ogromne potrošnje na nekim pozicijama, ali tražićemo šansu u svojoj igri. Pokušaćemo da riješimo pik’en’rol i skok protivnika, svaki put kad to uradimo u prilici smo da dobijemo - naglasio je 58-godišnji stručnjak.

Bonus video: