Pavićević: Kao da igramo protiv neke od najjačih ekipa

Košarkaši Mornara večeras od 18 časova dočekuju Cibonu, u utakmici 12. kola ABA lige
1070 pregleda 0 komentar(a)
Sa prvog ovosezonskog meča dva tima u Zagrebu, Foto: Cibona/Ivan Santro
Sa prvog ovosezonskog meča dva tima u Zagrebu, Foto: Cibona/Ivan Santro

Mornar je protiv Tenerifea u FIBA Ligi šampiona prekinuo niz od četiri pobjede. Međutim, poraz na Kanarskim ostrvima nije bio neočekivan, iako je bio težak (91:61).

Za Barane je bitniji večerašnji duel u “Topolici” protiv Cibone (18 sati). Uoči ovog duela, Mornar je na diobi 6. mjesta (sa Crvenom zvezdom) sa skorom od šest pobjeda i pet poraza, dok je Cibona deveta sa četiri pobjede iz 11 mečeva...

"Neće nas zavarati položaj Cibone na tabeli. Radi se o kvalitetnoj, iskusnoj ekipi, sastavljenoj uglavnom od domaćih igrača koji već duže vrijeme igraju zajedno. Rozić je, recimo, najstariji član ABA lige. Moramo maksimalno biti spremni i shvatiti kao da igramo protiv bilo koje od najjačih ekipa iz ABA lige. Nadam se da ćemo biti toliko mudri da uđemo potpuno fokusirani u meč jer samo tako možemo doći do trijumfa", ističe trener Mornara Mihailo Pavićević.

Strateg Barana dodaje da utakmica sa Cibonom “dolazi u nezgodnom trenutku poslije nevjerovatno teškog puta do Tenerifa i nazad”.

"Od prošle subote, od utakmice sa Megom, prvi trening smo imali tek u petak ujutro. Ali, to je iza nas. Učinićemo sve da kvalitet koji imamo pretočimo u pobjedu koja bi nam i te kako značila u borbi za poziciju sa koje eventualno možemo otići i prema vrhu tabele", dodao je Pavićević. Protiv Cibone bi trebalo da debituje i posljednje pojačanje Mornara, Lens Heris, koji je stigao iz Primorske.

4:3 vodi Mornar u pobjedama protiv Cibone. U Baru je skor 2:1 za crnogorskog vicešampiona. Cibona je u Baru slavila jedino u sezoni 2017/2018, sa 82:78

"Herisa ćemo odmah po dolasku uvrstiti u sastav kako bismo ga što prije uključili u naš sistem igre. Nadam se da tu nećemo imati bilo kakvih problema", zaključio je Pavićević.

Mornar je sezonu u ABA ligi otvorio pobjedom u Zagrebu protiv Cibone (92:88).

"To je manje-više slična ekipa kao prošle godine, po sastavu i koncepciji igre. Loše su krenuli u početku, sad su uhvatili dvije-tri pobjede, krajem novembra i početkom decembra. Znam kako je tamo kad je dobro i kad se pobjeđuje. Riječ je o ozbiljnom protivniku koji u Bar dolazi, po mom mišljenju, rasterećeno. Ne očekuje previše, ali naravno da razmišlja o pobjedi. Mislim da je ovo dosta opuštena utakmica za njih, u smislu: ako dobiju - odlično, ako izgube - nisu previše izgubili. Što se nas tiče, podigli smo formu, slažu se neke kockice koje su, možda, trebalo i ranije da se poslože. Dobra je situacija, zdravi smo svi i nadamo se pobjedi u nedjelju", rekao je Damir Markota, krilni igrač Mornara, koji je ljetos u Bar stigao upravo iz Cibone, za koju je igrao u četiri navrata.

Bonus video: