ABA LIGA - 12. KOLO

Pavićević: Ušli smo u mirnu luku, igraćemo mirnije i bolje

"U ovoj ligi svako svakoga može da dobije i osnovna stvar za sve, osim za četiri najbolje ekipe, jeste da obezbijedi opstanak. Sada možemo da igramo mirnije i rasterećenije. Imamo dobru startnu poziciju, deset kola je do kraja. Borićemo se sa svima, poštujemo svakog, ali vjerujemo u sebe", rekao je Pavićević
1558 pregleda 0 komentar(a)
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Mediapro
Mihailo Pavićević, Foto: Mornar/Mediapro

Trener košarkaša Mornara Mihailo Pavićević bio je zadovoljan pobjedom nad Cibonom 81:73 u 12. kolu ABA lige, sedmom u šampionatu, a ostvarenu u specifičnim uslovima za pripremu utakmice.

"Očekivao sam ovakvu utakmicu, iz dva razloga. Cibona je izuzetno kvalitetna ekipa, koju kolega Velić izuzetno vodi. Oni su igrali bez stranaca, što je za pohvalu, a mnogo su nas namučili. Drugi razlog su naše putešestvije do Tenerifa i nazad. Od subote veče i meča sa Megom do petka ujutro nismo imali nijedan trening, a imali smo tri skoro neprospavane noći. Osjetilo se to u igri. Nismo imali svježine, ideje u napadu... Dobra stvar je što smo pored konfuzne igre i 19 izgubljenih lopti uspjeli da dobijemo meč", rekao je Pavićević. 

Mornar je sada ušao u mirnu luku, naglasio je Pavićević.

"U ovoj ligi svako svakoga može da dobije i osnovna stvar za sve, osim za četiri najbolje ekipe, jeste da obezbijedi opstanak. Sada možemo da igramo mirnije i rasterećenije. Imamo dobru startnu poziciju, deset kola je do kraja. Borićemo se sa svima, poštujemo svakog, ali vjerujemo u sebe", rekao je Pavićević.

Lens Heris je debitovao i ostavio odličan utisak.

"Imao je jedan trening, ali se odmah osjeti da imate posla sa vrhunskim profesionalcem. Izgleda odlično, vrlo je inteligentan, što se vidjelo i na utakmici. Rijetko ko može da odigra ovako na debiju. Mislim da će nam biti veliko pojačanje", kazao je Pavićević.

Mornar u narednom kolu gostuje Igokei.

"Sada je svaka utakmica kao plej-of. Sa ove pozicije pokušaćemo da idemo gore, vidjećemo kako će se sve da se završi, jer ne zavisi sve od nas. Ono što sam siguran jeste da možemo da igramo bolje nego večeras", kazao je Pavićević.

Preporučujemo za Vas