Mijović razočaran: Slijedi nam ozbiljna borba za plej-of

"Plavi" su poraženi u Zadru 82:75
3841 pregleda 3 komentar(a)
Sa meča Zadar - Budućnost Voli, Foto: Zvonko KUCELIN
Sa meča Zadar - Budućnost Voli, Foto: Zvonko KUCELIN
Ažurirano: 22.12.2019. 22:26h

Nakon osam pobjeda zaredom, Budućnost je doživjela treći poraz u nizu i izgubila prednost nad rivalima za 1. mjesto ABA lige.

"Plavi" su poraženi u Zadru 82:75.

"Slično smo izgubili kao u Oldenburgu, jer smo iz dobre situacije i apsolutne kontrole rezultata došli do toga da potpuno izgubimo koncept u defanzivi. Ušli smo u brzopletost, u oba pravca smo izgubili glavu. Nismo uspjeli da održimo nit odbrane i kontinuitet napada", rekao je trener Petar Mijović.

Trener Budućnosti je bio vidno razočaran.

Povezani članci

22. Decembar 2019.

Budućnost se izgubila u zadarskom paklu

"Na pet razlike u posljednjoj četvrtini smo iskreirali dvije otvorene situacije za dva poena, ali smo promašili, a Zadar je to uspio da kazni. Tada se i Alen razigrao i kažnjavao nas u tranzicionoj odbrani. Izuzetno loše smo gradili svoj koš, a domaćin je pogađao važne šuteve iz drugog, čak i trećeg napada. Nivoom koncentracije, agresije i fokusa nismo zaslužili da pobijedimo", rekao je Mijović.

Budućnost je nakon poraza od FMP-a i Zadra izgubila prednost na vrhu, sada je bodovno poravnata sa Partizanom i Cedevitom Olimpijom, i to pred meč sa Crvenom zvezdom u Podgorici 30. decembra.

"Ako želite da dobijete ekipu koja je na papiru slabija od vas, morate da budete konstantni u oba pravca. Nismo bili fokusirani od 25. minuta i doživjeli smo drugi vezani poraz u ABA ligi, čime smo poništili dosta pozitivnih stvari koje smo napravili. Slijedi nam ozbiljna borba za plej-of", kazao je Mijović.

Novinari u Zadru su pitali Mijovića kako komentariše to što su ljudi iz uprave Budućnosti izašli iz dvorane dva minuta prije kraja.

"Nisam obratio pažnju na to, jer sam bio fokusiran na teren. Nisam to vidio, niti imam komentar", rekao je Mijović.

Bonus video: