KK Budućnost Voli, simbol Podgorice: Prijem za "plave" povodom sedam decenija kluba

„Mogućnosti kluba u takmičenjima su velike trudićemo se da se u narednom periodu u Podgorici igra najbolja evropska košarka, kako bismo i na taj način što bolje predstavili naš grad i našu državu“, kazao je Dragan Bokan
6008 pregleda 10 komentar(a)
Igrači, stručni štab i rukovodstvo KK Budućnost sa predstavnicima Glavnog grada, Foto: KK Budućnost Voli
Igrači, stručni štab i rukovodstvo KK Budućnost sa predstavnicima Glavnog grada, Foto: KK Budućnost Voli
Ažurirano: 23.12.2019. 16:14h

Gradonačelnik Podgorce dr Ivan Vuković, sa saradnicima, danas je povodom proslave jubileja – sedamdeset godina Košarkaškog kluba Budućnost Voli, primio košarkaše, članove stručnog štaba i upave kluba na čelu sa predsjednikom Draganom Bokanom.

Čestitajući jubilej upravi i igračima Budućnosti, gradonačelnik je istakao da je sport najbolji proizvod Podgorice.

„Sportski život decenijama počiva na nekoliko sportskih kolektiva od kojih je jedan od najznačajnijih svakako Košarkaški klub Budućnost. Ponosni smo na tu tradiciju, kao i na to što je ime Budućnost, čiji je košarkaški klub jedan od najboljih predstavnika, neodvojivo vezano za identitet našeg glavnog grada“, istakao je Vuković.

Gradonačelnik je podsjetio na slavnu istoriju kluba, pogotovo na posljednju deceniju i izvanredne ostvarene rezultate.

„Sigurno je da su to najuspješnije godine u istoriji kluba kada je prošle godine osvojena istorijska titula u ABA ligi i odigrana veoma uspješna sezona u Evroligi“, istakao je Vuković izražavahjući uvjerenje da će se kontinuitet uspješnih rezultata kluba nastaviti i u narednim godinama.

„Posebno me raduje što je Budućnost posljednjih nekoliko godina jedan od simbola košarke, ne samo u regionalnim okvirima, i što Budućnost i ove godine predstavalja jednog od najozbiljnijih favorita za osvajanje regionalnog takmičenja – ABA lige“, naglasio je gradonačelnik.

On je izrazio uvjerenje da će korz partnerstvo sa državom i uz podršku Glavnog grada i sponzora, Košarkaški klub Budućnost Voli u narednom periodu biti na još većem nivou i da će osvajati i nizati nove klupske uspjehe i titule na ponos i radost i kluba, i grada i države Crne Gore.

Direktor KK Budućnost Voli Dragan Bokan je istakao da je klub postao brend države i izrazio zadovoljstvo što kompanija na čijem je čelu daje doprinos takvim uspjesima i rezultatima kluba. On se posebno zahvalio upravi Glavnog grada i gradonačelniku Vukoviću lično, na podršci koju kontinuirano pružaju klubu.

„Iskreno se zahvaljujm lokalnoj samoupravi što je prepoznala značaj kluba za grad, njegove mogućnosti i viziju daljeg razvoja. Aktuelna gradska uprava kontinuirano pomaže i podržava klub i drago mi je da su se stvari u tom dijelu značajno pomjerile na bolje u odnosu na prethodni period“, naglasio je Bokan.

On je posebno zahvalio na podršci za renoviranje SC Morača u najkraćem roku kako bi se stekli svi neophodni uslovi za odigravanje utakmica Eurolige.

„Postavili smo KK Budućnost Voli na najveći nivo evropske klupske košarke, zajedno sa Glavnim gradom i Vladom Crne Gore. Budućnost je u ovom trenutku dio evropske košarkaške elite i na nama je velika obaveza i odgovornost da nastavimo dalje i da se ne zadovoljavamo postignutim“, istakao je Bokan. On je naglasio da je ambicija uprave da se KK Budućnost Voli postepeno podiže na viši nivo u organizacionom smislu, stručnom i kadrovskom smislu.

„Mogućnosti kluba u takmičenjima su velike trudićemo se da se u narednom periodu u Podgorici igra najbolja evropska košarka, kako bismo i na taj način što bolje predstavili naš grad i našu državu“ zaključio je Bokan.

On je gradonačelniku Vukoviću uručio prvu monografiju u istoriji kluba i najavi o da će pokušati da se i ove godine domognu titule regionalnog prvaka.

Bonus video: