Barani žele da godinu završe na pravi način

Košarkaši Mornara večeras (20 sati) gostuju Igokei, u prvoj utakmici 13. kola ABA lige
1089 pregleda 0 komentar(a)
Uroš Luković na meču sa Igokeom u Baru, Foto: Mornar/Media Pro
Uroš Luković na meču sa Igokeom u Baru, Foto: Mornar/Media Pro

Košarkaši Mornara su u seriji od tri pobjede u ABA ligi (Krka u gostima, Mega Bemax i Cibona kod kuće), a da bi ostali u trci za mjesto u plej-ofu (od četvrtog mjesta, koje trenutno zauzima FMP, dijeli ih pobjeda), Baranima je veoma bitno da večeras u Laktašima savladaju Igokeu.

Izabranici Mihaila Pavićević gostuju ekipi koja se nalazi u teškoj poziciji, bez pobjede je u posljednja dva kola, a ima samo dva trijumfa u prethodnih 12, pa će zbog toga Baranima posao biti još teži, jer su bodovi prijeko potrebni i domaćinu...

- Dobro bi bilo da posljednji meč u ovoj godini završimo na pravi način. Raspoloženje u ekipi je dobro poslije tri uzastopne pobjede u regionalnoj ligi i s tim raspoloženjem i idemo u Laktaše. U ABA ligi, to sam bezbroj puta rekao, ove godine nema lakih rivala, očekuje nas još jedna teška utakmica, pogotovo što ekipi Igokee ‘gori pod nogama’. Oni su iz raznoraznih razloga došli u neplaniranu situaciju da se bore za opstanak i njima je svaka utakmica meč-lopta za opstanak, a nama je svaka utakmica meč-lopta da se eventualno dokopamo plej-ofa - rekao je Mihailo Pavićević.

Mornar je dobio prvi ovosezonski duel, u Baru je bilo 92:78.

- Biće izuzetno uzbudljiva utakmica. Vjerujem u kvalitet naše ekipe i vjerujem da smo kvalitet igre digli na mnogo viši nivo nego što je bio na početku sezone i to mi daje za pravo da budem optimista pred utakmicu u Laktašima - dodao je trener Mornara.

Mornar ima bolji međusobni skor od Igokee u ABA ligi, vodi 4:3 u pobjedama, ali je Igokea uspješnija kod kuće sa dvije pobjede i porazom. Barani su jedini trijumf do sada u Laktašima ostvarili 4. februara 2018. godine (93:79). Centar Mornara Uroš Luković je u toj pobjedi bio jedan od najboljih, sa 16 poena (više poena je upisao jedino Derik Nidam - 26), uz sjajan šut iz igre (8-7)...

- Znamo da nas očekuje težak meč, ali bio bi sjajan osjećaj da u Novu, 2020. godinu uđemo trijumfalno. Mislim da smo sposobni da u Laktašima osvojimo bodove koji bi nam mnogo značili pred nevjerovatno naporan januar, u kojem ćemo odigrati čak devet utakmica, pet u ABA ligi i četiri u FIBA Ligi šampiona - rekao je Luković.

Bajić: Mornar ima individualni kvalitet na svim pozicijama

Dragan Bajić, trener Igokee, kazao je da je za njegov tim “svaka utakmica teška i svaka jako bitna”.

- Mornar je sjajan tim, u dobrom je ritmu, sa tri vezane pobjede i ambicijama da se bori za prve četiri pozicije. Neće biti lako, imaju individualni kvalitet na svim pozicijama. Pokušali smo da se maksimalno spremimo. Moramo da se borimo za svaku loptu, a pobjeda je bitna za nastavak sezone. Da li će biti dovoljno za neki pozitivan rezultat, vidjećemo poslije utakmice. Imamo problema, ali onaj ko je zdrav on će igrati i nadam se da će svi dati svoj maksimum - rekao je Bajić.

Darko Talić, bek Igokee, istakao je da su u Mornaru svi šuteri.

- Spremićemo odbranu za neke njihove igrače, ali moramo biti svjesni da samo sa maksimalnim angažmanom možemo doći do pobjede. Mornar je kvalitetan, nadamo se da će oni nešto promašiti sa spoljne linije i da uz dobar napad možemo doći do pobjede - rekao je Talić.

Bonus video: