Pavićević: Najteže je treneru da prizna da je protivnička ekipa više željela pobjedu

U otvorenoj utakmici, kada je trebalo oni su pogađali, a naši glavni igrači su promašivali, i na kraju je rezultat onakav kakav smo i zaslužili", rekao je trener Barana
3023 pregleda 1 komentar(a)
Mihailo Pavićević
Mihailo Pavićević

Trener Mornara Mihailo Pavićević je nakon meča čestitao Igokei na zasluženoj pobjedi (98:91), u premijernoj utakmici 13. kola ABA lige.

"Jednostavno, oni su bili ekipa. Nažalost, najteže je treneru da prizna da je protivnička ekipa više željela pobjedu. Ali, to su činjenice, Igokea je u utakmicu ušla mnogo motivisanija od nas. Mi smo krenuli dobro, a onda smo, jednostavno, prestali da igramo odbranu, razigrali smo njihove najbolje igrače. U otvorenoj utakmici, kada je trebalo oni su pogađali, a naši glavni igrači su promašivali, i na kraju je rezultat onakav kakav smo i zaslužili", rekao je Pavićević.

Strategu Mornara je nakon meča "zapao za oko" odnos slobodnih bacanja. Igokea je imala 33 i pogodila je 30, dok je Mornar imao samo 12 uz devet pogođenih.

"Ovaj Grin je imao 18 slobodnih bacanja (16 pogodio). Pa da je Džejms Harden, rekao bih da je malo mnogo", dodao je Pavićević.

Dragan Bajić, trener Igokee, čestitao je svojim igračima na pobjedi, u "teškim okolnostima gdje imaju velikih problema sa povredama".

"U smanjenoj rotaciji, došli smo do jako bitne pobjede. Mornaru u nastavku želim svu sreću u nastavku, da ispune svoje ambicije i dokopaju se plej-ofa. Plašio sam se na energetski nećemo moći da ispratimo utakmicu na veliki broj poena, zbog smanjene rotacije, protiv tima koji ima 12 igrača u rotaciji. Međutim, smogli smo snage, pameti, iskontrolisali skor u jako bitnim momentima, u napadu smo dosta pametno kažnjavali Mornar i mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili", rekao je Bajić.

Bonus video: