KK Budućnost Voli: Kao mnogo puta, pokažimo odgovornost i dostojanstvo, dočekajmo goste u pravom sportskom maniru

"Imajući u vidu da je za utakmicu trebovano preko 7.500 karata u pretprodaji, karata neće biti u slobodnoj prodaji, jer su prodate hronološkim redom, računajući od prvih rezervacija upućenih klubu", navodi se u saopštenju
11778 pregleda 15 komentar(a)
Varvari na prošlosezonskom meču protiv Crvene zvezde u "Morači", Foto: Filip Roganović
Varvari na prošlosezonskom meču protiv Crvene zvezde u "Morači", Foto: Filip Roganović
Ažurirano: 28.12.2019. 18:20h

Košarkaši Budućnost Volija u ponedjeljak u "Morači", od 18 sati, igraju derbi protiv Crvene zvezde.

S obzirom na to da ovaj meč, kao što je i očekivano, izaziva ogromno interesovanje, uprava podgoričkog kluba se saopštenjem obratila svima onima koji će te večeri biti u SC "Morača".

"Molimo vas da kao i mnogo puta do sada, pokažemo odgovornost i dostojanstvo, da dočekamo goste u pravom sportskom maniru, kao što je to bio slučaj prilikom utakmice protiv Partizana. Naš klub će u organizacijskom smislu uložiti maksimalan napor da obezbjedi da utakmica protekne bez bilo kakvih incidenata, a isto očekujemo i od svih prisutnih", navodi se u saopštenju

Kako navode iz podgoričkog kluba, "imajući u vidu da je za utakmicu trebovano preko 7.500 karata u pretprodaji, karata neće biti u slobodnoj prodaji, jer su prodate hronološkim redom, računajući od prvih rezervacija upućenih Klubu".

"Zbog svog posebnog značaja i potencijalnog rizika, organizacija ove utakmice je zahtjevala specijalne mjere bezbjednosti, svi poručioci tj. imaoci karata su po prvi put precizno evidentirani, tako da će u slučaju bilo kakvog neprimjerenog i ekscesnog ponašanja snositi ličnu odgovornost. Ne dozvolimo da javnosti bude poslata slika koja nas ne predstavlja u pravom svjetlu, a za to je neophodan i vaš doprinos. Pokažimo i ovog puta da smo klub čije su utakmice na domaćem terenu čuvene po sjajnoj atmosferi i pravoj podršci sa tribina, koji čuva tradiciju gostoprimstva i fer pleja, već punih sedam decenija", saopšteno je iz Budućnost Volija.

Budućnost je dobila meč u Beogradu 89:81, prvi duel nakon prošlosezonske finalne serije plej-ofa, o kojoj se i dalje priča, ali ne zbog košarke, već zbog incidenata u Beogradu i Podgorici, sa kulminacijom u majstorici dvorani "Aleksandar Nikolić", zbog čega su "crveno-bijeli" kažnjeni, pa je meč u prvom dijelu ABA lige igran pred praznim tribinama.

Pred ovaj derbi, Budućnost je prva na tabeli, sa istim skorom kao Partizan i Cedevita Olimpija (po 9-3), dok je Crvena zvezda sedma, sa sedam pobjeda i pet poraza.

Beograđani igraju veoma dobro u Evroligi, gdje imaju skor 7-9, odnosno pobjedu manje od mjesta koje vode u plej-of.

Bonus video: