Zvezda traži odlaganje meča u "Morači"

U tom klubu ocjenjuju da trenutna situacija u Crnoj Gori, na koju, kako navode, ne mogu nikako da utiču ni Crvena Zvezda ni Budućnost Voli, nije povoljna za odigravanje utakmice, iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom
25696 pregleda 72 komentar(a)
Navijači Budućnosti  u "Morači", Foto: Savo Prelević
Navijači Budućnosti u "Morači", Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 29.12.2019. 15:09h

Košarkaški klub Crvena zvezda zatražio je da se odloži derbi ABA lige protiv Budućnost Volija koji je zakazan za ponedjeljak od 18 časova u "Morači".

U tom klubu ocjenjuju da trenutna situacija u Crnoj Gori, na koju, kako navode, ne mogu nikako da utiču ni Zvezda ni Budućnost Voli, nije povoljna za odigravanje utakmice, iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom.

Crvena zvezda je uputila rukovodstvu ABA lige dopis u kome traži da se duel sa Budućnosti u Podgorici odloži.

Javni servis Srbije je dopis Crvene zvezde prenio u cjelini:

"KK Crvena zvezda mts još jednom podsjeća na zajednički dogovor koji je postignut na Skupštinama ABA lige tokom ljeta. Na njima smo se nakon dešavanja u finalnoj seriji prošle sezone (tokom aprila 2019. godine) na utakmicama u Podgorici i Beogradu, dogovorili da se svi zajedno vratimo isključivo košarci i zajedničkom interesu svih nas, a to je promocija sporta i košarke, i očuvanju regionalne lige.

Međutim, kao što ste i Vi sigurno informisani, trenutna situacija u Crnoj Gori, na koju ne mogu nikako da utiču ni KK Crvena zvezda mts ni KK Budućnost VOLI, nije povoljna za odigravanje ove utakmice, iz razloga koji nemaju nikakve veze sa sportom.

KK Crvena zvezda mts kontaktirao je tim povodom nadležne bezbjednosne organe Republike Srbije, koji su konstatovali da se ne može isključiti mogućnost eventualnih incidenata na navedenoj utakmici, usmjerenih prema igračima i stručnom štabu, upravi i simpatizerima KK Crvena zvezda mts, bez obzira na bezbjednosne mjere koje bi bile preduzete od strane domaćina.

Zato smatramo da bilo kakav, i najmanji, a posebno incident koji je vezan za neke druge, a ponajmanje sportske motive, može u ovom trenutku da nanese nesagledivu štetu očuvanju ABA lige!

KK Crvena zvezda mts je uvijek, uz takmičarske ciljeve koje je postavljao, isticao i važnost očuvanja regularnosti, integriteta i opstanka ABA lige.

Zato apelujemo na Vas, a i na KK Budućnost VOLI da svi zajedno budemo mudri i donesemo odluku koja je od svestranog interesa, da derbi meč 13. kola ABA lige odložimo, i tako izbjegnemo velike izazove i rizike od mogućih neželjenih posljedica.

KK Crvena zvezda mts je spremna, i predlaže, i pored vrlo zgusnutog kalendara da se ovaj meč odigra u Podgorici 24.02.2020. godine u terminu koji je slobodan za oba tima, čime regularnost ABA lige ne bi bila narušena na bilo koji način!

KK Crvena zvezda mts u ovom trenutku ne želi da "doliva ulje na vatru" i na bilo koji način još više otežava veoma složenu situaciju u kojoj se svi mi nalazimo.

Očekujemo da uprava KK Budućnost VOLI prihvati ovaj dobronameran predlog, a ukoliko se to nažalost ne dogodi, u skladu sa aktima ABA lige verujemo da će Predsjednik i predsjedništvo ABA lige donijeti pravu odluku u cilju očuvanja ABA lige.

U nadi da ćete naš dopis shvatiti dobronamjerno, na prvom mjestu vrlo ozbiljno, svesni situacije, i hitno nam odgovoriti, sportski Vas pozdravljamo", navodi se u dopisu crveno-bijelih.

Iz tabora Podgoričana poručuju da su sve mjere preduzete i da ne postoji nijedan razlog za odlaganje meča.

Bonus video: