Oglasila se ABA liga i samo konstatovala ono što svi znaju

U saopštenju se ne navodi da je utakmica pripala ekipi Budućnosti službenim rezultatom 20:0, niti da će utakmica biti odigrana u nekom drugom terminu
12282 pregleda 21 komentar(a)
"Morača" danas oko 18 sati
"Morača" danas oko 18 sati

Regionalna ABA liga je na svom zvaničnom sajtu izdala kratko saopštenje za javnost u vezi sa utakmicom između Budućnosti i Crvene zvezde.

Meč nije odigran danas, jer se gosti nisu pojavili, kako su rekli, iz bezbjednosnih razloga.

U saopštenju se ne navodi da je utakmica pripala ekipi Budućnosti službenim rezultatom 20:0, niti da će utakmica biti odigrana u nekom drugom terminu.

"Utakmica 13. kola ABA lige između Budućnosti i Crvene zvezde zakazana za 30. decembar 2019. u 18 časova nije odigrana u ranije predviđeno vreme jer se ekipa Zvezde nije pojavila na terenu u SC Morača. Javnost će biti blagovremeno obaviještena o svim daljim koracima ABA lige u vezi sa ovim slučajem", saopšteno je na sajtu regionalnog takmičenja.

U članu 32.1. Pravilnika ABA lige navodi se da "u slučaju da se ekipa neopravdano ne pojavi na utakmici ili neopravdano odbije učestvovanje na utakmici, ta ekipa automatski gubi tu utakmicu rezultatom 0:20 i, kada je to primjenljivo, ne prolazi u dalje krugove takmičenja".

Bonus video: