Budućnost gostuje Primorskoj, Mijović: Nemamo pravo na kiks

"Jako je važno da u samom pristupu se ne bavimo problemima koje Primorska ima odlaskom nekoliko važnih igrača"
1918 pregleda 0 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 03.01.2020. 13:12h

Košarkaši Budućnost Volija igraju sjutra (17:00h) sa Primorskom u Kopru igraju meč 14. kola ABA lige.

Biće ovo prvi meč za Budućnost u regionalnom takmičenju poslije 22. decembra i gostovanja Zadru, budući da meč sa Crvenom zvezdom u ponedjeljak u Podgorici nije odigran.

"Za nas jedna specifična situacija, od utakmice sa Zadrom smo bez utakmice tako da u takmičarskom periodu dug period bez utakmica što nas, s obzirom na momenat u sezoni, u nekoj mjeri i brine. Pokušali smo da tu jednu specifičnu situaciju pretvorimo u dužu pripremu i da se dobro pripremimo za važan meč koji je ispred nas", rekao je trener Budućnost Volija, Petar Mijović.

Primorska je 20. oktobra slavila u Podgorici (80:83). Ipak, od tada se mnogo toga promijenilo u ekipi iz Kopra. Zbog loše finansijske situacije, klub su napustili nosioci igre.

"Jako je važno da u samom pristupu se ne bavimo problemima koje Primorska ima odlaskom nekoliko važnih igrača. Pokazali su i u mečevima sa Partizanom i Crvenom Zvezdom da su obije ekipe morale značajno da se pomuče da bi dobili utakmicu", dodao je Mijović.

Budućnost ima meč manje, a sa skorom 9-3 nalazi se na trećem mjestu na tabeli.

"Mi nemamo pravo na kiks, moramo da tražimo pobjedu u Kopru da bi ostali na poziciji kojoj smo trenutno. Da bi opravdali ulogu favorita moramo da damo svoj maksimum i da budemo na značajno većem nivou nego na prethodna dva meča u ABA Ligi", poručio je Mijović.

Bonus video: