Zvanično: Budućnost - Crvena zvezda 20:0, Zvezdi oduzet bod

To je odluka disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića
21471 pregleda 72 komentar(a)
Davidovac i Božić, Foto: BRANISLAV BOZIC
Davidovac i Božić, Foto: BRANISLAV BOZIC
Ažurirano: 04.01.2020. 19:45h

Utakmica Budućnost Voli - Crvena zvezda registrovana je 20:0 u korist podgoričkog tima, a Crvena zvezda je kažnjena oduzimanjem i jednog boda, kao i 20 hiljada eura, potvrđeno je "Vijestima".

To je odluka disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića.

On je u odluci naveo da disciplinski sudija nema ovlaštenja da utvrđuje rezultat utakmice, već je to u "domenu sportskog direktora lige, direktora lige, odnosno predsjednika ABA lige".

Napomenuo je da ne radi ni po čijim željama, već isključivo na temelju Disciplinskog pravilnika ABA lige.

Odluka disciplinskog sudije
Odluka disciplinskog sudije

Crvena zvezda ima pravo žalbe na odluku disciplinskog sudije, tako da slučaj još nije završen, jer Predsedništvo, odnosno direktor ili sportski direktor mogu da donesu drugačiju odluku oko registracije utakmice.

Obrazloženje odluke možete pročitati ovdje.

Košarkaši Crvene zvezde nisu doputovali u Podgoricu 30. decembra, na meč 13. kola, iz, kako je naveo predsjednik kluba Nebojša Čović, bezbjednosnih razloga i na osnovu preporuka srpskih bezbjednosnih službi.

Iz Uprave policije Crne Gore je, s druge strane, upućen dopis ABA ligi u kome se navodi da sigurnost gostujućih igrača i stručnog štaba "ni u kom slučaju nije ugrožena, kao i da će se od momenta dolaska gostiju u Crnu Goru, boravka u njoj za vrijeme trajanja utakmice i nakon nje osjećati bezbjedno".

Bonus video: