Begić: Znamo kako treba da odigramo da bismo slavili

Izabranici Mihaila Pavićevića u utorak dočekuju ruski Nižnji Novgorod, u meču 10. kola grupe C FIBA Lige šampiona
1869 pregleda 0 komentar(a)
Derik Nidam na meču u Novgorodu
Derik Nidam na meču u Novgorodu

Košarkaši Mornara su godinu otvorili porazom u Beogradu od Partizana, u ABA ligi, a sjutra veče ih očekuje i prva obaveza na evropskoj sceni u 2020. godini.

Izabranici Mihaila Pavićevića dočekuju ruski Nižnji Novgorod, u meču 10. kola grupe C FIBA Lige šampiona.

U prvom odmjeravanju snaga u Novgorodu, Rusi su ubjedljivo slavili (89:69), nakon izjednačenog poluvremena i velikom padu crnogorskog viceašampiona u trećoj četvrtini.

Pred ovaj duel, Mornar je šesti na tabeli sa dvije pobjede i sedam poraza, Nižnji je treći sa četiri pobjede više, koliko iznosi zaostatak Barana u borbi za prolaz u narednu rundu.

Ako žele da zadrže šanse za plasman u narednu rundu elitnog klupskog takmičenja pod pokroviteljstvom FIBA, Mornar nema prava na kiks na svom terenu.

„Rival nam je veoma kvalitetan tim koji koristi svaki pad u igri ili opuštanje da to rezultatski kazni. Uvjerili smo se u to i u prvom meču i znamo kako treba da odigramo da bismo slavili protiv Nižnjeg“, kaže centar Mornara Mirza Begić, koji je u Novgorodu upisao četiri poena i dva skoka za 14 minuta igre.

Mornar se protiv Partizana u Beogradu prekasno probudio, jer je šuterski prespavao prvo poluvrijeme.

„To ne smije da nam se desi protiv ruskog sastava. Moramo od početka da odigramo na potrebnom nivou i očekujem da će tako i biti. Uz podršku sa tribina, vjerujem da možemo do cilja“, dodaje Begić.

Utakmica u "Topolici" igra se u utorak od 20 sati.

Bonus video: