Samo pobjeda Barane drži u igri za plej-of

Košarkaši Mornara od 21 čas u “Topolici” dočekuju slovenačku Primorsku, u duelu 15. kola ABA lige
1491 pregleda 0 komentar(a)
Uroš Luković (lijevo) na meču protiv Primorske u Kopru, Foto: Primorska/Ziga Mikeli
Uroš Luković (lijevo) na meču protiv Primorske u Kopru, Foto: Primorska/Ziga Mikeli

Nakon dvije pobjede, ali i dva potpuno različita izdanja, odličnog protiv Nižnjeg Novogoroda (87:66) u FIBA Ligi šampiona, te Studentskog centra (77:73) u četvrtfinalu Kupa Crne Gore, pred košarkašima Mornara je i treći meč u ovoj sedmici - izabranici Mihaila Pavićevića od 21 čas u “Topolici” dočekuju slovenačku Primorsku, u duelu 15. kola regionalnog takmičenja.

- Raduje me igra protiv Nižnjeg u Fibinoj Ligi šampiona i to je recept kako bismo trebali da igramo i protiv Primorske. Ukoliko budemo i blizu nivoa kao protiv ruske ekipe, onda se nadam uspjehu. Ali, prije svega to moramo da odradimo na terenu, a ne da čekamo da nam pobjeda sama padne u ruke - ističe trener Barana Mihailo Pavićević.

Porazom Primorske u prošlom kolu od Budućnosti, te gubitkom bodova Crvene zvezde za zelenim stolom zbog nedolaska u Podgoricu na meč protiv Budućnosti, Mornar je “kompenzovao” poraz od Partizana u Beogradu, pa su Barani i dalje u igri za plej-of.

Primorska i Crvena zvezda, naime, sada imaju samo po pobjedu više, pa bi pobjeda protiv tima iz Kopra omogućila Mornaru da na tabeli dostigne slovenački tim.

- Primorska je pokazala u mečevima nakon što je ostala bez nekoliko ključnih igrača i trenera da se na nju ozbiljno mora računati. Jednostavno, to je ono pravilo: dok jednom ne mrkne, drugome ne svane. Prostor su dobili igrači koji su imali manju minutažu, igraju rasterećeno, a protiv takvih ekipa je najopasnije igrati. Oni su u prvom dijelu obezbijedili opstanak i sad nemaju bilo kakav pritisak. Imali su na nekoliko utakmica skraćeni roster, ali su doveli trojicu novih igrača, tako da moramo da priđemo tom duelu isto kao da nam gostuju Partizan ili Zvezda - istakao je Pavićević.

Mornar je u Kopru ubjedljivo poražen u prvom dijelu lige, sa 101:83, pa Barani imaju dodatan motiv da se revanširaju Slovencima.

- Januar je mjesec u kojem tradicionalno podižemo formu i nižemo pobjede. Uvjeren sam da će tako biti i sada. Od Primorske smo doživjeli jedan od dva najubjedljivija poraza u prvom dijelu sezone. Utakmica u ‘Topolici’ je lijepa prilika da se revanširamo za taj poraz i ujedno krenemo ka gornjem dijelu tabele. Nema razloga da tako ne bude - rekao je centar Mornara Uroš Luković.

Zbog povrede skočnog zgloba lijeve noge, koju je zaradio protiv Nižnjeg, pod znakom pitanja je nastup Amerikanca Lensa Herisa, bivšeg igrača Primorske, koji je bio najbolji pojedinac u Kopru u pobjedi svog bivšeg tima protiv sadašnjeg (22 poena, osam skokova).

Utakmica u “Topolici” počinje u 21 čas. Cijena ulaznice je tri eura.

Bonus video: