Budućnost u Novom Mestu bez prava na grešku

Košarkaši Budućnost Volija danas od 17 sati gostuju Krki, u meču 15. kola ABA lige, sa željom da i nakon ovog kola zadrže prvo mjesto na tabeli
2920 pregleda 1 komentar(a)
Aleksa Ilić na meču protiv Krke u “Morači”, Foto: KK BUDUĆNOST VOLI
Aleksa Ilić na meču protiv Krke u “Morači”, Foto: KK BUDUĆNOST VOLI
Ažurirano: 11.01.2020. 11:05h

Na osam kola prije kraja regularnog dijela počinje rasplet u borbi za mjesta u plej-ofu ABA lige, posebno za ekipe iz gornjeg dijela tabele.

Budućnost Voli je prva na tabeli, ima isti skor na vrhu kao Partizan (po 11 pobjeda i tri poraza), Cedevita Olimpija ima pobjedu manje, FMP dvije, a Primorska i Crvena zvezda po tri trijumfa manje od vodećeg dvojca.

Ako žele da zadrže tu poziciju, a nakon što su pobjedom u gostima protiv Primorske prekinuli seriju poraza (FMP, Zadar), izabranici Petra Mijovića ne smiju više sebi da dozvole kiks protiv, objektivno, slabijih ekipa.

A Krka je jedan od takvih rivala, ekipa koja je trenutno osma na tabeli, sa skorom od pet pobjeda i devet poraza. U “Morači”, u prvom dijelu regularnog dijela, bilo je 80:60 za Budućnost...

"Važna utakmica je pred nama, kao i svaka do kraja regularnog dijela koja će odrediti sa koje ćemo pozicije u plej-of. Krka je iskusna, čvrsta i agresivna ekipa. Imaju dosta igrača koji dugi niz godina igraju ABA ligu. Sigurno da neće biti lako, gostovanje u Novom Mestu je tradicionalno jako teško za našu ekipu", rekao je Petar Mijović.

Evroligaška Budućnost se prošle sezone okliznula u Novom Mestu (69:64), nakon čega je smijenjen trener Aleksandar Džikić. Vidjeće se da li će nakon današnjeg meča sa Krkom (bez obzira na rezultat), na klupi “plavih” doći do nove rokade, jer se spekuliše da bi trenersku palicu od Mijovića mogao da preuzme Jurica Golemac, koji je sa velikim uspjehom vodio Primorsku do kraja prošle godine, kada je otišao iz Kopra zbog teške finansijske situacije.

"Nadam se da ćemo biti mnogo jači od svih problema koji su nas zadesili u nekoliko prethodnih dana, da ćemo na teren izaći kao ekipa, motivisani i spremni da zabilježimo važan trijumf. Iskreno, vjerujem da ćemo se iz Novog Mesta vratiti sa važnom pobjedom", dodao je Mijović.

Ekipa Krke je upisala samo jednu pobjedu u posljednjih šest mečeva i to protiv ekipe Zadra na domaćem terenu. Tim Vladimira Anzulovića je, međutim, ove sezone na svom parketu porazio Crvenu zvezdu (u trećem kolu), što je dovoljno upozorenje za Podgoričane.

"Čeka nas zahtjevna utakmica protiv Krke. Oni možda nisu u dobroj formi posljednjih pet, šest kola i izgubili su dosta mečeva. Ali, sigurno da nećemo imati lak posao tamo, u Novom Mestu je uvijek teško igrati. Doveli su par novih igrača. Što se tiče nas, pobijedili smo u posljednjem meču, podigli smo formu i idemo po pobjedu u meču sa Krkom", rekao je krilni centar “plavih”, Aleksa Ilić.

16:7 vodi Budućnost u pobjedama protiv Krke u ABA ligi. Krka, međutim, ima bolji skor u Novom Mestu - 6:5. Budućnost je u Novom Mestu posljednji put slavila 8. januara 2017. godine (75:67)

Anzulović: Suvišno je trošiti riječi o kvalitetu Budućnosti

Trener Krke Vladimir Anzulović veoma poštuje Podgoričane.

"Budućnost je, zajedno sa Partizanom, vodeći tim na rang-listi ABA lige, pa je suvišno trošiti riječi o njihovom kvalitetu. Mi sami moramo što je više moguće da otklonimo greške koje su nam se desile u drugom poluvremenu utakmice sa Crvenom zvezdom i da pružimo svoj maksimum u datom trenutku. Pozvao bih naše vjerne navijače da nam pomognu, a mi ćemo im se odužiti našim pristupom utakmici", rekao je Anzulović.

Bonus video: