Mijović: Po povratku u Podgoricu ću predočiti moje stavove i odluku ljudima koji su mi ovaj posao i namjerili

Mladi strateg Podgoričana je rekao da njegova ekipa "možda i nije zaslužila da pobijedi ako se sagleda ambijent u kojem su pripremali utakmicu u prethodnih šest-sedam dana"
11555 pregleda 16 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 11.01.2020. 21:02h

Trener Budućnost Volija Petar Mijović nakon večerašnjeg poraza od Krke (73:72) kazao je da je "uvijek u Novom Mestu teško igrati".

"Uvijek je ovaj teren bio problem za favorite na papiru. Teška utakmica, na jednu loptu, mislim da smo na kraju imali dobru situaciju na tri sekunde prije kraja, dobar aut iz kojeg nijesmo uspjeli da realizujemo čist zicer... Ali, jednostavno, to je to... ", rekao je Mijović nakon meča.

Mladi strateg Podgoričana je dodao da njegova ekipa "možda i nije zaslužila da pobijedi ako se sagleda ambijent u kojem su pripremali utakmicu u prethodnih šest-sedam dana".

"Ali, dobro…Mislim da ova ekipa i dalje ima kvalitet da ispuni ambicije koje su postavljene ispred nas, i dalje ima mogućnosti da se bori za visok plasman", istakao je Mijović, i onda najavio razgovor sa upravom Budućnosti.

"Po povratku u Podgoricu ću predočiti moje stavove i odluku ljudima koji su mi ovaj posao i namjerili", kazao je Mijović, ne objašnjavajući o čemu će govoriti sa čelnicima podgoričkog kluba.

Mijović je podsjetio da je utakmica u Novom Mestu, "kao i 95 posto mečeva koje je on vodio ove sezone, protiv slabijih i mnogo jačih ekipa, bila bukvalno na jednu loptu".

"Mislim da smo mogli da smo mogli da je uvedemo u mirnu završnicu u određenim momentima. To nismo uspjeli, nismo uspjeli da nadogradimo dobru odbranu u pojedinim situacijama sa pametnim napadom, odnosno kada je napad profunkcionisao nismo uspjeli u kontinuitetu da zaustavimo određene napadačke ideje ekipe Krke. Čestitam Krki na zasluženoj pobjedi i želim joj sreću u nastavku prvenstva", zaključio je Mijović.

Trener Krke Vladimir Anzulović je čestitao objema ekipama.

"Mislim da smo bili svjedoci kvalitetnog meča, punog preokreta. Mislim da smo na kraju zasluženo pobijedili. Odradili smo ono što smo spremali za Budućnost, a velike zaslugu tu ima pomoćnik Damjanović. Ali, ovo je timska pobjeda, nikoga ne bih posebno izdvajao. Ako nastavimo ovako da igramo i treniramo, sigurno ćemo ostvariti cilj", rekao je Anzulović.

Bonus video: