Svaka pobjeda je suvo zlato

Košarkaši Mornara dočekuju Bamberg, u 11. kolu grupe C FIBA Lige šampiona
2394 pregleda 0 komentar(a)
Nidam i Bjelica na meču protiv Bamberga u Njemačkoj, Foto: Championsleague.basketball/fiba
Nidam i Bjelica na meču protiv Bamberga u Njemačkoj, Foto: Championsleague.basketball/fiba
Ažurirano: 14.01.2020. 08:27h

Prošla sedmica je bila naporna za košarkaše Mornara, jer su odigrali čak tri utakmice, na tri fronta.

Izabranici Mihaila Pavićevića su redom savladali Nižnji Novgorod (87:66) u FIBA Ligi šampiona, Studentski centar u četvrtfinalu Kupa Crne Gore (77:73) i Primorsku (99:84) u ABA ligi.

Iako će igrati meč manje, ni ova sedmica neće biti manje zahtjevna, naprotiv. Barani večeras dočekuju njemački Bamberg (20 časova), u 11. kolu grupe C FIBA Lige šampiona, a onda u subotu u Ljubljani gostuju Cedevita Olimpiji, u derbiju kola reginalnog takmičenja.

8 pobjeda u 11 utakmica upisali su košarkaši Mornara na svim frontovima u decembru i januaru, mjesecima koji, tradicionalno, prijaju barskim košarkašima. Poređenja radi, Mornar je u septembru, oktobru i novembru uknjižio svega pet pobjeda i 12 poraza

Interesantno, Mornar je i početkom novembra prošle godine u istoj sedmici igrao sa pomenutim rivalima. Prvo je u “Topolici” savladao Cedevita Olimpiju (77:70), a onda je u Njemačkoj odigrao veoma dobar meč. Barani su bili su u igri do dva minuta i 16 sekundi prije kraja (74:71), ali su onda kažnjeni za dva prokockana napada, Bamberg je poveo 79:71 i prelomio meč koji je na kraju dobio 81:76...

- Bamberg je izuzetan protivnik, doskorašnji evroligaš. To je lijepa prilika da probamo da zabilježimo još jednu pobjedu na evropskoj sceni, gdje je svaka pobjeda za nas suvo zlato. Nadam se da ćemo se oporaviti do utakmice, i biti spremni da je odigramo što je moguće bolje - rekao je Mihailo Pavićević.

Na četiri kola prije kraja takmičenja po grupama, Mornar je matematički i dalje u igri za prolaz u narednu rundu (dalje idu prve četiri ekipe), ali sa, realno, malim šansama, jer zaostaje tri pobjeda za Nižnjim i Peristerijem, ekipama koje su trenutno na trećem, odnosno četvrtom mjestu. Bamberg je na tabeli jedno mjesto ispred Mornara, Njemci imaju po pet pobjeda i poraza, a u posljedna četiri kola upisali su tri poraza. Mornar je, sa druge strane, u naletu, što je prošle sedmice na svojoj koži osjetio ruski Nižnji..

- Nižnji je arhiviran, ali je to za nas veoma značajna evropska pobjeda, protiv respektabilne, vrlo kvalitetne ekipe, i sa tolikom razlikom. Daje nam za pravo da u naredni meč Lige šampiona uđemo sa velikim samopouzdanjem. Bamberg ima, takođe, izuzetno kvalitetnu ekipu, i ovaj meč je nova prilika za dokazivanje, da Mornar i na evropskoj sceni počne da gradi imidž koji mu po kvalitetu pripada - dodao je trener Barana.

Bonus video: