Crvena zvezda se oglasila: Naša prva pobjeda, borba se nastavlja

"KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsjedništvo ABA što prije donijelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice"
5539 pregleda 8 komentar(a)
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: KK Crvena zvezda, KK Crvena zvezda
Košarkaši Crvene zvezde, Foto: KK Crvena zvezda, KK Crvena zvezda
Ažurirano: 14.01.2020. 13:20h

Košarkaški klub Crvena zvezda oglasio se saopštenjem, nakon što je Žalbeno vijeće ABA lige odlučilo da klubu vrati bod i smanji novčanu kaznu zbog nedolaska u Podgoricu na meč 13. kola protiv Budućnost Volija 30. decembra.

Saopštenje prenosimo integralno.

"KK Crvena zvezda mts obavještava javnost da je žalbeno vijeće ABA lige koje broji tri člana, preinačilo u utorak 14.01.2020. godine uslovnu kaznu disciplinskog sudije Saše Pavličića Bekića izrečenu našem klubu povodom utakmice 13.kola ABA lige Budućnost VOLI – KK Crvena zvezda mts.

Prema novoj, preinačenoj, ali i dalje uslovnoj kazni KK Crvena zvezda se vraća oduzeti bod, smanjuje novčana kazna na 15.001 euro, i klub neće plaćati nikakve troškove organizacije neodigrane utakmice 13.kola ABA jtd lige u Podgorici!

Žalbeno vijeće kao drugostepeni organ osim ovih odluka, potvrdilo je da će konačnu odluku o ponovnom odigravanju utakmice doneti Predsjedništvo ABA lige, koje je u odsustvu sportskog direktora lige (koji je uslovno postavljen na prethodnoj Skupštini) jedino mjerodavno telo, koje nije na vreme donijelo odluku o odlaganju utakmice.

Predsjedništvo ABA lige je svojim neodlučivanjem nanelo štetu KK Crvena zvezda mts, zašta će naš klub pokrenuti odgovarajući sudski krivični postupak, ukoliko Predsjedništvo ne ispravi svoj evidentni propust!

Ova odluka žalbenog vijeća po kojoj se našem klubu u svakom slučaju bilo kakve odluke Predsjedništva vraća neopravdano oduzeti bod, smanjuje novčana kazna, predstavlja veliku pobjedu KK Crvena zvezda mts. Naš klub ne snosi nikakvu odgovornost za kaznu od 15.001 euro, već je to odgovornost Predsjedništva ABA lige koje nije donijelo nikakvu odluku! Borba KK Crvena zvezda za regularnost i legitimitet lige se ovdje ne završava, već nastavlja punim kapacitetom! Kao klub smatramo da smo se u cjelokupnoj situaciji od 27.12.2019. godine ponašali odgovorno i u skladu sa svim propozcijama i propisima ABA lige, i to u vremenima u kojima je sporan legitimitet mnogih organa, pa i cijele asocijacije – ABA lige.

KK Crvena zvezda mts nastaviće i u narednim danima sa svojim pravnim timom brojne aktivnosti kako bi predsjedništvo ABA što prije donijelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice, ali i oko ostalih važnih pitanja poput legitimiteta ove asocijacije u kojoj postoje brojne manjkavosti koje nijesu slučajnost i nanose veliku štetu svim klubovima ABA lige!

KK Crvena zvezda mts će blagovremeno obavještavati javnost oko svih daljih aktivnosti vezanih za ovaj slučaj", pišu saopštenju Crvene zvezde.

Bonus video: