Težak posao za Sutjesku i Lovćen protiv MZT-a i Širokog

Crnogorski košarkaški timovi večeras igraju utakmice 16. kola regionalne ABA2 lige
821 pregleda 0 komentar(a)
Nikola Pavlićević (Sutjeska) protiv MZT-a u Nikšiću, Foto: Sutjeska/MM Studio
Nikola Pavlićević (Sutjeska) protiv MZT-a u Nikšiću, Foto: Sutjeska/MM Studio

Prošlo kolo za crnogorske timove u ABA2 ligi bilo je za zaborav, Sutjeska je kod kuće izgubila od “fenjeraša” Sparsa (88:79), dok je Lovćen Bemax doživio težak poraz u gostima od Heliosa (92:62).

Naši predstavnici u drugom po značaju regionalnom takmičenju će danas u 16. kolu pokušati da poprave utisak, ali će imati i te kako težak zadatak.

Sutjeska (skor 8-7) u Skoplju, od 18 sati, igra protiv drugoplasiranog MZT-a, koji ima tri pobjede više i želju da se revanšira za ubjedljiv poraz u Nikšiću (85:70).

- Po mom skromnom mišljenju, sastav MZT-a je najkvalitetniji u ABA2 karavanu. Od momaka očekujem da ponove igru iz posljednjeg kola domaćeg prvenstva, i ako tako bude, imamo se čemu nadati - rekao je Zoran Glomazić, trener Sutjeske, koja je poražena na prethodna dva gostovanja u Skoplju.

Lovćen (6-9) od 18 sati dočekuje Široki, koji je sada na diobi petog mjesta sa Sutjeskom.

- Dočekujemo kvalitetnu ekipu Širokog koja je zasluženo u samom vrhu tabele. Poslije teškog poraza u prošlom kolu imamo obavezu više da napravimo pravu reakciju i pružimo dobru igru koja nas može dovesti do pobjede - rekao je trener Lovćena Zoran Kašćelan.

Lovćen će u Širokom Brijegu, u prvom dijelu lige, poražen 81:73 (izgubio je i prošlosezonski duel u “Pecari”), dok je prošle sezone na Cetinju bio bolji od Širokog sa 89:76.

Bonus video: