Radović: Vjerujem da ćemo nastaviti da koračamo ka svom cilju, a to je fajnl-for

Izabranice Vladana Radovića su veliki favorit sjutra u Bemax areni protiv Orlova (17 sati), u meču 13. kola WABA lige
1197 pregleda 0 komentar(a)
Sa današnje konferencije za novinare
Sa današnje konferencije za novinare

Sve osim desete uzastopne pobjede košarkašica Budućnost Bemaxa predstavljalo bi iznenađenje.

Izabranice Vladana Radovića su veliki favorit sjutra u Bemax areni protiv Orlova (17 sati), u meču 13. kola WABA lige.

"Očekuje nas meč protiv vicešampiona Bosne i Hercegovine, koji po tabeli ne bi trebalo da nas zabrine ili posebno optereti, ali to ne znači da ćemo olako ući u meč. Malo smo u čudnoj situaciji, jer smo posljednji meč odigrali 18. decembra, tako da smo ispali iz nekog dobrog ritma. Imali smo dobru poziciju, vezali pobjede u derbijima, ali smo neočekivano došlo do situacije da smo dugo bez utakmice. Ekipa Orlova je jača u odnosu na prvi meč koji smo dobili lagano, ali bez obzira na sve vjerujem da će moje igračice nastaviti dobru seriju i nastaviti da koračamo ka svom cilju, a to je fajnl-for", kazao je Vladan Radović, trener Podgoričanki, na današnjoj konferenciji za novinare.

Crnogorski prvak, koji je nakon dva startna poraza od Celja i Beroe, ostvario devet zastopnih pobjeda, prvi međusobni duel u Banjaluci je dobio 100:61. Orlovi su posljednji na tabeli, sa samo jednim trijumfom.

"Orlovi su se pojačali, ali bez obzira na to imamo ulogu favorita i moramo je opravdati. Odradile smo maksimalnu seriju derbija, napravile sebi dobru situaciju, praktično već zagazile ka fajnal foru, ali sada to u ovim mečevima protiv ekipa iz donjeg dijela moramo potvrditi. Vjerujem da ćemo nastaviti dobar niz", rekla je Nikolina Džebo, krilni centar ,,plavih”.

Prvi put u timu trebala bi da bude talentovana juniorka Anastasija Drobnjak, koja je u mečevima crnogorske lige skrenula pažnju na sebe.

"Neočekivano smo dugo bez utakmice, ali vjerujem da nas to neće poremetiti. Moramo opravdati očekivanja protiv Orlova, dokazati da smo kvalitetnije i pokazati da s razlogom imamo velike ambicije", rekla je Anastasija Drobnjak.

Bonus video: