Predsjednik ABA lige o "slučaju Podgorica": Predsjedništvo o tome više neće diskutovati

Za sada, rezultat ostaje 20:0, a postoji mogućnost da Predsjedništvo ABA lige odluči drugačije, odnosno da naloži da se utakmica ponovo ne igra
16422 pregleda 3 komentar(a)
Detalj iz Morače 30. decembra, Foto: Savo Prelevic
Detalj iz Morače 30. decembra, Foto: Savo Prelevic

Nakon što je disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić - Bekić registrovao utakmicu Budućnost Voli - Crvena zvezda 20:0 i kaznio beogradski tim oduzimanjem boda, a žalbeno vijeće (pravnici Boštjan Koritnik, Krunoslav Štengl i Milovan Zvijer) tu odluku donekle korigovali i "crveno-bijelima" vratilo oduzeti bod - ostala je još jedna instanca da se stavi tačka na "slučaj Podgorica".

Za sada, rezultat ostaje 20:0, a postoji mogućnost da Predsjedništvo ABA lige odluči drugačije, odnosno da naloži da se utakmica ponovo ne igra.

Predsjednik ABA lige Domagoj Čavlović nagovijestio je za hrvatske Sportske novosti epilog slučaja:

"Predsjedništvo o tome više neće diskutovati".

Da li njegova izjava znači da nema šanse da se odluka disciplinskog sudije preinači?

Nakon što je objavljena odluka žalbenog vijeća iz KK Crvena zvezda je saopšteno da će "klub i u narednim danima sa svojim pravnim timom nastviti brojne aktivnosti kako bi predsjedništvo ABA što prije donijelo jedinu moguću odluku, a to je odigravanje nove utakmice".

Ukoliko se to ne dogodi, najavljeno je pokretanje "odgovarajućeg sudskog krivičnog postupka".

Na dan kada je meč registrovan 20:0 za Budućnost, iz Crvene zvezde je saopšteno da će "ili biti odigrana nova utakmica, ili će ABA liga prestati da postoji".

Crvena zvezda 30. decembra nije doputovala u Podgorici, zbog, kako je navedeno, bezbjednosnog rizika.

Bonus video: