Marjanović kao "X" faktor Klipersa za pobjedu u Denveru

Srpski centar je konačno dobio veću minutažu (s obzirom da je ove sezone u većini slučajeva bio zadužen za mahanje peškirom sa klupe), i znao je da iskoristi povjerenje Riversa
4 komentar(a)
Boban Marjanović, Miloš Teodosić, Foto: Twitter
Boban Marjanović, Miloš Teodosić, Foto: Twitter
Ažurirano: 28.02.2018. 08:32h

Boban Marjanović, centar Los Anđeles Klipersa, poslužio je sinoć kao tajno oružje Doka Riversa u duelu sa direktnim rivalom za doigravanje Denver Nagetsima.

Srpski centar je konačno dobio veću minutažu (s obzirom da je ove sezone u većini slučajeva bio zadužen za mahanje peškirom sa klupe), i znao je da iskoristi povjerenje Riversa.

Za nekih 15 minuta na parketu, Marjanović je dao 18 poena, imao 6 skokova, dvije ukradene lopte, te po jednu asistenciju i blokadu.

Popularni Bobi je zaigrao tek u trećoj četvrtini.

Miloš Teodosić je takođe pružio solidnu partiju, pa je tako uz 11 poena imao 5 asistencija i 4 skoka.

Šuterski najraspoloženiji igrač u timu iz Kalifornije je bio Lu Vilijams koji je dao 26 poena. Čini se da će bek Klipersa gotovo izvjesno biti najbolji "šesti čovjek lige", čime bi se ispravila nepravda jer nije dobio poziv za All star meč.

Sa druge strane Nikola Jokić je imao nešto "sporiju" partiju, s obzirom na niz koji je imao. Jokić je dao 18 poena, imao 6 skokova i 4 asistencije za 27 minuta provedenih na parketu.

Centar Denvera je doduše bio precizan, s obzirom da je imao samo jedan promašaj iz igre uz stoprocentni učinak sa linije slobodnih bacanja (8 od 8).

Poslije duže pauze na teren se konačno vratio i Pol Milsap.

Najveće pojačanje Denvera se konačno oporavio od povrijede i juče je u, za sada restriktivnim minutama, postigao 9 poena i imao 7 skokova.

Na kraju 122: 120 za LA Kiperse.

Klipersi su sada osmi na tebeli Zapada sa 32 pobjede i 27 poraza, dok je Denver deveti sa 33 pobjede i 28 poraza, što znači da nas očekuje foto finiš u završnici, u borbi za plejof.

Ostali rezultati:

  • Šarlot – Čikago 118:103
  • Klivlend – Bruklin 129:123
  • Majami – Filadelfija 102:101
  • Milvoki –Vašington 104:107
  • Portland – Sakramento 116:99

Bonus video: