Albatrosi dobili Zvezdu u produžetku, Valensija dobija i bez Dubljevića

Asvel plaća ceh odsustvu Mitrovića, poraz Zvezde i Ivanovićeve Baskonije
2971 pregleda 6 komentar(a)
Alba
Alba
Ažurirano: 17.01.2020. 22:41h

Crvena zvezda je izgubila u Štark areni od Albe. Albatrosi su nakon 79:79 u regularnih 40 minuta, bili bolji u produžetku i slavili su 94:85.

Tokom utakmice nijedna ekipa nije uspijevala da se rezultatski odvoji, ali su gosti imali više svježine u produžetku.

Kevin Panter je bio najbolji u domaćoj ekipi sa 24 poena, ali je kod gostiju Sikma upisao dabl dabl, sa 15 poena i 10 skokova, a 15 poena je postigao i Pejton.

Zvezda je drugim uzatopnim porazom ispala iz zone plej-ofa i ima devet pobjada, a Alba je upisala sedmi trijumf.

Aktuelni šampion, CSKA, nije dozvolio iznenađenje u meču sa Baskonijom crnogorskog trenera Duška Ivanovića 94:90. Iako rezultat ne govori tako, "armejci" nisu strahovali za trijumf, jer su u poslednju četvrtinu ušli sa 15 poena prednosti.

Majk Džejms sa 33 poena je bio najefikasniji igrač, dok je kod gostiju najbolji bio Jusufa Faj. Senegalac je imao dabl dabl, sa 19 poena i 10 skokova.

CSKA je na skoru od 14 pobjeda i šest poraza, a Baskonija ima sedam pobjeda i 13 poraza.

Iako bez kapitena i najboljeg igrača, crnogorskog centra Bojana Dubljevića, Valensija je i u drugom uzaastopnom meču slavila u Rusiji. Nakon Himkija, "pao" je i Zenit u Sankt Peterburgu 86:81.

"Slijepe miševe" do pobjede su vodili Vanja Marinković sa 14 poena, Motum je ubacio 12, a Donerkamp i Ndur po 11. najefikasniji je bio Francuz u Zenitu, Andru Albisi sa 18 poena.

Valensija je u zoni plej-ofa sa polovičnim učinkom od po 10 pobjeda i poraza, Zenit je na začelju sa šest pobjeda.

A Asvel plaća ceh odsustvu glavnog trenera Zvezdana Mitrovića, koji je zbog bolesti propustio treći duel kluba, koji je izgubio četvrti uzastopni meč.

Asvel je poražen na gostovanju lideru, Anadolu Efesu 101:74. Pet igrača Efesa je imalo dvocifren poenterski učinak, a najefikasniji je bio Šejn Larkin sa 29 poena. Kod Asvela je Amin Nua ubacio 146.

Efes ima 17 pobjeda i svega tri poraza., Asvel je izgubio korak sa zonom plej-ofa i ostao je na osam pobjeda.

Kolo su zaključile domaće pobjede grčkih velikana. Olimpijakos je u Pireju bio bolji od Bajerna 89:72, dok je Panatinaikos u Atini uz dosta teškoća savladao sve bolji Žalgiris 96:94.

Šest igrača Olimpijakosa su bili dvocifreni, a najefikasniji je bio Bugarin Vezenkov sa 20 poena. Lučić je sa 15 bio najbolji kod Bavaraca, kojima nije pomogla promjena trenera Dejana Radonjića, i sada su uz Zenit na začelju sa po šest pobjeda.

Olimpijakos je slavio osmi trijumf i na dvije pobjede je ispod zone plej-ofa.

Sa 12 pobjeda u zoni doigravanja je Pao, koji je sredinom poslednje četvrtine imao 11 poena prednoti, ali su se gosti serijom 8:0 izborili za neizvjestan finiš.

Žalgiris je takođe ostvario šest pobjeda, kao Bajern i Zenit.

Bonus video: