Budućnost Voli - Mega Bemax: Najlakši ispit do kraja lige

Pred „plavima” je, makar na papiru, najlakši od sedam preostalih mečeva - izabranici Petra Mijovića večeras (21 čas) u „Morači” dočekuju mladu ekipu Mega Bemaxa
1850 pregleda 2 komentar(a)
Razlika u kvalitetu i iskustvu: Aleksa Ilić na prvoj utakmici sa Megom, Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov
Razlika u kvalitetu i iskustvu: Aleksa Ilić na prvoj utakmici sa Megom, Foto: Mega Bemax/Ivica Veselinov

Od lagodne situacije i činilo se nedodirljivog 1. mjesta na tabeli ABA lige, Budućnost Voli nakon tri poraza na četiri utakmice grčevito brani prednost domaćeg terena bar u prvoj rundi plej-ofa.

Pred „plavima” je, makar na papiru, najlakši od sedam preostalih mečeva - izabranici Petra Mijovića večeras (21 čas) u „Morači” dočekuju mladu ekipu Mega Bemaxa, koju su na Novom Beogradu savladali čak 37 razlike (94:57).

Razlika u kvalitetu i iskustvu je ogromna, pobjeda protiv fenjeraša bi smjela da dođe u pitanje, ali je samo problem da pritisak ne „proguta” Podgoričane.

- U lošem momentu, nakon nekoliko poraza na gostovanjima, dolazi utakmica sa Megom, koja nam je od izuzetnog značaja. Kao i svih godina unazad, Mega je izuzetno agresivna, rastrčana, sa dosta igre u tranziciji i šuteva za tri poena - upozorio je Mijović.

Tim Dejana Milojevića je na začelju ABA lige, sa svega tri pobjede, ali u posljednje vrijeme igra bolje - savladala je FMP, od Cedevita Olimpije u Ljubljani izgubila nakon dva produžetka, u Zadru ispustila plus 11 u posljednjih sedam minuta, tj. primila 40 poena u završnih 10 minuta...

- Mega je značajno podigla nivo igre dolaskom Perija i Nenadića. Postoje stvari na koje ćemo morati da obratimo pažnju, na određene da se adaptiramo, ali i da pokušamo da iskoristimo objektivne prednosti koje imamo. Ovo je za nas važan meč, tražimo povratak na pobjednički kolosijek. U pitanju je utakmica koja može da odredi sa kojih pozicija će se ući u plej-of - naglasio je trener Budućnosti.

Jedini kadrovski problem Mijović ima sa plejmejkerom iz Podgorice.

- Nikola Ivanović je pod znakom pitanja zbog gripa. Ali, svi koji budu na terenu su u obavezi da daju maksimum, ne bismo li dobili utakmicu na kojoj smo, objektivno, favoriti - zaključio je Mijović

Bonus video: