TRENER BUDUĆNOST VOLIJA I ZADOVOLJAN I OPOMINJE

Mijović: Drugo poluvrijeme obrazac kako bi trebalo da igramo

Sigurno je da smo sada bliže prednosti domaćeg terena, ali je liga takva da svako svakog može da dobije, a naša pozicija je bila ozbiljno ugrožena nakon nekoliko poraza - istakao je Petar Mijović
1539 pregleda 4 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević

Pobjedom nad Mega Bemaxom (90:76), Budućnost Voli se osamila na 2. mjestu ABA lige.

Bilo je teško, mladi tim Dejana Milojevića je vodio do 32. minuta, ali je u finišu do izražaja došla klasa „plavih“.

- Teška utakmica, kakvu smo i očekivali. Pozicija Mege na tabeli nije baš realna i utemeljena na njenom kvalitetu. U Zadru je odigrala izuzetnu utakmicu, vodila 10 razlike četiri minuta prije kraja, protiv Cedevite izgubila nakon dva produžetka, zbog čega smo se iskreno pribojavali ovog meča - priznao je Petar Mijović.

Trener Budućnosti je zamjerio što je ekipa mekano ušla u meč.

- Znali smo da je Mega, ukoliko od samog starta ne pokažemo agresivnost, kadra da nas iskažnjava i uvede u ritam koji joj odgovara. Imali smo jako lošu defanzivnu reakciju, dozvolili rivalu da kroz pik'en'pop Perija i Simonovića napravi dosta dobrih stvari. Nakon toga smo se defanzivno povezali i dobro reagovali. Imali smo loš period u tri i po završna minuta 3. četvrtine, ali mislim da je 15-16 minuta 2. poluvremena obrazac kako bi defanzivno trebalo da izgledamo. U tranziciji smo dali više poena nego do sad, to je cilj.

Mijović je prokomentarisao i pobjedu Mornara, koja je omogućila njegovom timu da pobjegne dva boda Cedevita Olimpiji.

- Stvari se dosta komplikuju, borba za plej-of je još više otvorena. Mornar sad ozbiljno prijeti da bude među četiri. Sigurno je da smo sada bliže prednosti domaćeg terena, ali je liga takva da svako svakog može da dobije, a naša pozicija je bila ozbiljno ugrožena nakon nekoliko poraza. Nismo smjeli sebi kao ozbiljnoj grupi da dozvolimo da ne izvlačimo prave pouke, zbog čega je postojala određena bojazan pred ovaj meč. Ima još dosta da se igra, a kad izgledamo „utegnuti“ kao u 2. poluvremenu, onda svima možemo da napravimo problem.

Danilo Nikolić je odlično počeo sezonu, ali je u posljednje vrijeme pao u formi. Loše je otvorio i večerašnji meč, ali je u nastavku bio pravi i odigrao je 19 minuta bez zamjene.

- Nije izgledao dobro na samom početku meča. Danilo zna o kojim stvarima mora da povede više računa, u njegovoj igri jako mnogo zavisi od koncentracije. Kad je maksimalno fokusiran, imamo ga na cijelom terenu. O tome jako mnogo pričamo, neophodna je koncentracija na detalje, na male stvari.

Solidan učinak je imao i Zoran Nikolić, a konkurenciju pod košem će pojačati i Filip Barović, koji od ponedjeljka počinje da trenira nakon duge pauze.

- Zoran je dobro iskoristio ovih 11-12 minuta. Svjestan je nekih svojih kvaliteta, ali postaje svjestan i stvari koje ga limitiraju. Filip će od ponedjeljka biti sa timom, ali trenažni ritam je jedno, a takmičarski nešto sasvim drugo. Znajući njega, njegov karakter i mentalni sklop, vjerujem da će ulazak u takmičarski ritam biti brži nego što je predviđeno - zaključio je Mijović.

Preporučujemo za Vas