UŠAO U ISTORIJU KLUBA

Nov1ca 472: Veličković igrač sa najviše nastupa za KK Partizan

Kapiten Partizana je rekordnu utakmicu odigrao protiv FMP-a u Železniku, u 16. kolu ABA lige
2177 pregleda 1 komentar(a)
Novica Veličković, Foto: Partizan
Novica Veličković, Foto: Partizan

Novica Veličković je od večeras sa 472 utakmice igrač sa najviše nastupa za Košarkaški klub Partizan.

Kapiten Partizana  je rekordnu utakmicu odigrao protiv FMP-a u Železniku, u 16. kolu ABA lige.

Veličković je prethodno, u utakmici protiv Trenta u Evrokupu, izjednačio rekord od 471 utakmice koji je držao nekadašnji kapiten "crno-bijelih" Petar Božić.

Veličković je 2004. godine debitovao za Partizan, a igrao je za Real Madrid, Mega Vizuru, Bamberg i Trabzon, odakle se 2016. godine vratio u beogradski klub.

Veličkoviću je putem video poruke objavljene na sajtu Partizana čestitao i legendarni trener crno-bijelih Duško Vujošević.

"Sjećam se kad je Novica došao u Partizan iz košarkaškog kluba Zemun, od početka je imao veliku ambiciju, takmičarski duh, borbeni karakter i volju da radi onoliko koliko je potrebno da ostvari ono što želi. Svaka mu čast na tom trajanju i na ljubavi prema Partizanu", rekao je najtrofejniji trener u istoriji Partizana.

Novom rekorderu čestitao je i Božić.

"Novice, brate moj, srećan sam što si ti oborio rekord i ja ti od srca čestitam na tome. Ja sam imao tu čast da budem jedan mali dio tvoje priče koja i dalje traje i da budem svedok koliko si truda i motiva uložio da bi postao ono što si danas. Ti si Noco danas legenda Partizana, ti si igrač sa najviše odigranih utakmica i ja ti želim da još dugo igraš", rekao je Božić.

Preporučujemo za Vas