Utakmice u znaku Brajanta, Orlando poražen od Klipersa

Nikola Jokić upisao deveti tripl-dabl u sezoni u pobjedi Denvera protiv Hjustona
3025 pregleda 0 komentar(a)
Sa utakmice u Orlandu, Foto: AP
Sa utakmice u Orlandu, Foto: AP

U noći između nedjelje i ponedjeljka odigrano je osam utakmica u NBA ligi i sve su bile u sjenci tragedije u kojoj je nastradao legendarni Kobi Brajant.

Liga je, nakon vijesti o smrti Brajanta, odlučila da ne otkaže nijednu od utakmica, a navijači su pokazali da je NBA zajednica jedna velika porodica koja je došla da oda počast svom najistaknutijem članu. Neki od košarkaša, takođe, kazali su da Mamba od njih ne bi želio ništa drugo osim da istrče na parket.

Košarkaši Los Anđeles Klipersa savladali su Orlando sa 112:97, uz odličnu partiju Kavaja Lenarda koji je upisao 31 poen, 14 skokova i sedam asistencija.

Nikola Vučević je imao 13 poena, uz šest skokova i pet uspješnih dodavanja.

Na svim utakmicama odigranim prošle noći odata je počast Brajantu, a "gromoglasnim" minutom ćutanja i skandiranjem njegovog imena počeo i je i derbi Zapada u kojem je Denver pobijedio Hjuston sa 117:110.

Rasploženje je u Denveru je bilo mračno pošto su igrači oba kluba i navijači sat prije početka meča saznali da su Brajant i njegova ćerka Džijana bili među devet osoba koje su poginule u padu helikoptera u Kaliforniji.

Nagetse je do pobjede vodio Nikola Jokić koji je upisao devet tripl-dabl u sezoni - 24 poena, 12 skokova i 11 asistencija. Najefikasniji u ekipi Denvera bio je Džeremi Grent sa 25 poena, dok je na drugoj strani najbolji bio Rasel Vestbruk 32 poena.

Toronto je slavio u gostima protiv San Antonija sa 110:106, a meč je počeo tako što nijedna ekipa nije odigrala prvih 24 sekundi u čast Brajanta koji je nosio broj 24 na dresu.

U meču u kojem igračima misli bile negdje drugdje, Paskal Sijakam je bio najefikasniji u pobjedničkom timu sa 35 poena, dok je Kajl Lauri dodao 16. U redovima San Antonija najbolji su bili Demar Derozan i Derik Vajt sa po 14 poena.

Portland je bio bolji od Indijane sa 139:129 u meču koji je obiljeežio Demijan Lilard koji je ubacio 50 poena uz 13 asistencija i šest skokova.

Atlanta je slavila protiv Vašingtona sa 152:133, Memfis je pobijedio Finiks sa 114:109, ekipa Nju Orlansa je bila bolja od Bostona sa 123:108, a Njujork od Bruklina sa 110:97.

Bonus video: