Pavićević: Naša je obaveza da do kraja odigramo maksimalno

Mornar, koji je izgubio sve šanse za prolaz u osminu finala, u utorak u "Topolici" dočekuje češki Nimburk, u meču 13. kola grupe C FIBA Lige šampiona
1877 pregleda 0 komentar(a)
Antabija Voler je, uz Džejkoba Pulena, sa po 17 poena, bio najefikasniji u porazu od Nimburka u Pragu, Foto: Championsleague.basketball
Antabija Voler je, uz Džejkoba Pulena, sa po 17 poena, bio najefikasniji u porazu od Nimburka u Pragu, Foto: Championsleague.basketball
Ažurirano: 27.01.2020. 22:23h

Nakon pobjede protiv FMP-a, treće uzastopne u ABA ligi, kojom su povećali šanse da se domognu plej-ofa, pred košarkašima Mornara je u utorak pretposljednja obaveza na evropskoj sceni, posljednja pred svojim navijačima.

Barani u "Topolici" dočekuju češki Nimburk, u meču 13. kola grupe C FIBA Lige šampiona.

Mornar je u prethodnom kolu, porazom u Grčkoj od Peristerija, izgubio matematičke šanse da se domogne četvrtog mjesta koje vodi u osminu finala, pa mu u preostala dva kola preostaje borba za što bolji plasman u grupi.

Uoči sjutrašnjeg duela, Mornar ima četiri pobjede i osam poraza (šest u prvih šest kola, kada je, suštinski, i propustio voz za prolaz dalje), dok je Nimburk na diobi prvog mjesta sa Tenerifama, sa po 10 pobjeda i dva poraza.

"Nažalost, mi smo tijesnim porazom protiv Peristerija u Grčkoj u prošlom kolu izgubili sve šanse za plasman u drugi krug. Međutim, naša je obaveza da do kraja odigramo maksimalno moguće u datim okolnostima", rekao je Mihailo Pavićević, trener Mornara.

Zbog brojnih povreda, meč sa češkim predstavnikom biće prilika da zaigraju igrači sa manjom minutažom, kao i oni koji su rjeđe bili u rosteru.

"Moram da vodim računa i da nas već u petak očekuje utakmica u Zadru. Rekao sam da je zdravstveni bilten pred meč sa FMP-om bio dramatičan, neki igrači su pod rizikom igrali tu utakmicu. Vjerovatno da u utorak neki od njih neće biti u sastavu. Moram da vodim računa i o zdravlju igrača ne samo o jednoj utakmici, ali ko god da bude u sastavu, budite uvjereni, daće sve od sebe da na najbolji način reprezentujemo naš klub, grad i državu“, dodao je Pavićević.

Nimburk je u Pragu savladao Mornar sa 91:74.

Utakmica između Mornara i Nimburka igra se u utorak u "Topolici", sa početkom u 20 sati.

Bonus video: