Vesterman junak Fenerbahčea: Žocov tim slomio Albu, CSKA bolji od Himkija

Francuz najzaslužniji za drugi vezani trijumf ekipe Željka Obradovića
2918 pregleda 0 komentar(a)
Sa večerašnjeg meča Albe i Fenerbahčea, Foto: Twitter.com/FBBasketbol
Sa večerašnjeg meča Albe i Fenerbahčea, Foto: Twitter.com/FBBasketbol
Ažurirano: 30.01.2020. 21:46h

Košarkaši Fenerbahčea poslije velike borbe savladali su večeras Albu (70:74) u 22. kolu Evrolige.

Junak tima iz Istanbula bio je Leo Vesterman koji je u samoj završnici vezao 11 poena i ekipu Željka Obradovića lansirao ka drugom vezanom trijumfu u Evroligi.

Fenerbahče je bolje otvorio meč, do osmog minuta vodio, a onda - stao. Alba je preuzela kontrolu preokrenula rezulat do kraja prve četvrtine, a na poluvrijeme otišla sa osam poena prednosti (41:33).

Njemači tim održavao je prednost u drugom poluvremenu - djelovalo je da Fenerbahče ide ka novom porazu, koji bi ekipu Željka Obradovića udaljio od borbe za plej-of, a onda se ukazao fantasitčni Leo Vesterman.

Pri rezultatu 63:62 za njemačku ekipu, Francuz je prvo pogodio trojku za preokret, a zatim iznudio faul Geidratisa i realizovao oba slobodna bacanja za za plus četiri svoje ekipe.

Na drugoj strani pogodio je Noko, a Vesterman ponovo bio precizan sa linije 6,75. Nakon toga je Eriksen sa 10 metara vratio Albu u igru, da bi nakon Obradovićevog tajm-auta sjajni francuski košarkaš "spakovao" još jednu trojku za novih plus pet - 65:70.

Meč je završio sa 11 poena, a najefikasniji u Feneru je bio Kostas Slukas, koji je meč završio sa 16. Datome je dodao 15, a Veseli i De Kolo po 10.

Kod Albe, Geidratis je bio najbolji sa 14 poena.

Fener nakon ove pobjede ima skor 10-12 i plej-of postaje sve realniji. Alba je na skoru 7-15.

U narednom kolu ekipa Željak Obradovića gostuje Zenitu, a Alba Milanu.

Košarkaši CSKA savladali su večeras u gostima Himki (69:78) u 22. kolu Evrolige.

Uoči početka meča igrači oba tima izašli su u majicama posvećenim tragično nastradalom košarkašu Kobiju Brajantu. U znak sjećanja na Brajanta, prije početka meča održan je minut ćutanja.

Takođe, timovi su dopustili da isteknu 24 sekunde predviđene za napad, a poslije toga ni nakon osam sekundi košarkaši CSKA nijesu prenijeli loptu na protivničku polovinu. Sve to u čast brojeva osam i 24 koje je Brajant tokom karijere nosio na dresu.

Kada je riječ o meču, "armejci" su nakon prvog poluvremena imali osam poena prednosti (32:40), a pitanje pobjednika riješeno je u trećoj četvrtini, koju je aktuelni vladar Evrope dobio 19:9 i poveo 59:38.

Najefikasniji u pobjedničkom timu bio je Majk Džejms. Amerikanac je meč završio sa 21 poenom, tri skoka i dvije asistencije.

Kod Himkija najbolji je bio Aleksej Šved. On je postigao 27 poena uz šest asistencija.

CSKA nakon večerašnjeg meča sa skorom 16-6 ostaje na drugom mjestu, dok je Himki (9:13) sve dalje od plej-ofa.

U narednom kolu CSKA u derbiju dočekuje Efes, a Himki ide na gostovanje Makabiju.

Bonus video: