Sve u znaku Kobija: Nova pravila na NBA Ol-star meču

U čast Kobija Brajanta, ali i svih koji su izgubili život u padu helikoptera 26. januara, NBA liga je spremila razne akcije, a kako bi povećala takmičarsku važnost meča promijenila je i način dobijanja pobjednika
4517 pregleda 0 komentar(a)
Kobi Brajant
Kobi Brajant

Čelni ljudi NBA lige odlučili su da promijene pravila na Ol star utakmici, koja će se 16. februara odigrati u Čikagu.

U čast Kobija Brajanta, ali i svih koji su izgubili život u padu helikoptera 26. januara, NBA liga je spremila razne akcije, a kako bi povećala takmičarsku važnost meča promijenila je i način dobijanja pobjednika.

Nova pravila izgledaju ovako:

- Timovi Lebrona Džejmsa i Janisa Adetokumba igraće tri četvrtine po 12 minuta i svaka četvrtina će početi rezultatom 0:0.

- Na početku četvrte četvrtine sabraće se rezultati iz prve, druge i treće i poslije toga će se postaviti "konačan cilj poena".

- Na primer, ako rezultat poslije tri četvrtine bude 100:95, konačan cilj će biti 124 i prva ekipa koja dođe do tog broja postignutih poena pobijediće .

- Igraće se do trenutka do kada jedan od dva tima ne postigne zacrtanu cifru. Vrijeme nije važno, posljednja četvrtina može da traje pet minuta, a može i 25, sve zavisi ko prvi stigne do zacrtanog broja poena.

- Utakmica će imati i humanitarni karakter. Pobjednik svake od tri četvrtine dobiće 100.000 dolara, što znači da će ukupno 300.000 dolara biti donirano u humanitarne svrhe.

- Pobjednik Ol-star utakmice dobiće 200.000 dolara, koje će, takođe, biti i donirati takođe u humanitarne svrhe.

Bonus video: