Baksuz nad baksuzima - Filipu Baroviću opet stradalo koljeno!

Centar Budućnost Volija ponovo pokidao prednji ukršteni ligament desne noge, stradala mu oba meniskusa i polomio čašicu
9033 pregleda 10 komentar(a)
Stradalo isto koljeno: Filip Barović nakon povrede protiv Mornara 29. maja prošle godine, Foto: Filip Roganović
Stradalo isto koljeno: Filip Barović nakon povrede protiv Mornara 29. maja prošle godine, Foto: Filip Roganović

Poslije jedne od najtežih povreda u sportu se vratio treninzima nakon manje od osam mjeseci, bio na pragu igranja takmičarske košarke, ali se sve srušilo kao kula od karata - Filip Barović je opet pokidao prednji ukršteni ligament i neće se vraćati na teren do kraja godine!

Stameni Nikšićanin se 20. januara priključio saigračima iz Budućnost Volija na treninzima, nakon što se na testovima na Institutu za sport u Ljubljani pokazalo da je spreman za povratak. Trenirao je nekoliko dana, ali se pri kraju treninga u utorak veče, nakon sudara sa jednim od saigrača, uhvatio za koljeno desne noge.

Na pregledu magnetnom rezonancom, koji je urađen juče, utvrđeno je da je doživio veoma tešku, višestruku povredu - pokidao je prednji ukršteni ligament, povrijedio oba meniskusa, a doživio je i frakturu čašice!

Sada će morati da fiksira nogu nekoliko sedmica, potom da se oporavlja i počne pripreme za novu operaciju, nakon čega ga čeka šest do osam mjeseci oporavka. Dakle, u najboljem slučaju bi na teren mogao da se vrati krajem ove ili početkom naredne godine.

Barović je prvu povredu doživio 29. maja prošle godine, u majstorici finala plej-ofa Erste Superlige protiv Mornara. Nedavno je u intervjuu za „Vijesti“ govorio o detaljima oporavka, kao i o želji da zaigra na finalnom turniru Kupa Crne Gore 13. i 14. februara. Nije mogao ni da pomisli da ga čeka novi košmar, povreda koja će mu dovesti u pitanje nastavak karijere.

U ovakvim situacijama bi mnogi odustali, ali je crnogorski reprezentativac više puta dokazao koliko je čvrst karakter. Ako iko može da se izvuče poslije dvije istovjetne teške povrede koljena, onda je to Barović...

Bonus video: