ABA LIGA

Crvena zvezda o neodigranom meču protiv Budućnost Volija: Možda će bolji odgovor dati Europol

"Možda će bolji odgovor dati Europol koji je već počeo da raščišćava stanje u košarci u pojedinim okolnim zemljama, a veliko interesovanje je izrazio i prema pojedinim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi?
12502 pregleda 13 komentar(a)
Detalj iz Morače 30. decembra, Foto: Savo Prelević
Detalj iz Morače 30. decembra, Foto: Savo Prelević
Ažurirano: 31.01.2020. 13:22h

Košarkaški klub Crvena zvezda traži da se odluka neregistrovanoj utakmici protiv Budućnost Volija donese što prije.

Utakmica dva kluba trebalo je bude odigrana 30. decembra, ali gosti iz Beograda nijesu doputovali u Podgoricu. Tada je disciplinski sudija ABA lige Saša Pavličić - Bekić donio odluku da se utakmica registruje 20:0 u korist Budućnosti, te da se Crvenoj zvezdi oduzme bod.

Nakon toga žalbeno vijeće je tu odluku donekle korigovalo - "crveno-bijelima" je bod vraćen, a službeni rezultat još uvijek je na snazi.

Saopštenje Crvene zvezde prenosimo integralno:

"KK Crvena zvezda mts tačno mjesec dana od neodigrane utakmice 13.kola ABA lige protiv Budućnosti u Podgorici, skreće pažnju srpskoj i košarkaškoj javnosti u regionu, da Predsjedništvo regionalnog takmičenja još uvek nije donijelo (bilo kakvu) odluku vezana za spornu i neregistrovanu utakmicu!

Time se pred finiš i rasplet ligaškog djela, ozbiljno dovodi u pitanje dalja regularnost ABA lige, koja je u međuvremenu kompromitovana brojnim događajima na koje KK Crvena zvezda kao jedan od osnivača lige nije mogao da utiče! O brojnim sumnjama o neregularnostima, raznoraznim „aranžmanima“ sa kojima su povezana razna službena lica, priča se da postoje i pojedini materijalni dokazi, čak i snimci? Možda će bolji odgovor dati Europol koji je već počeo da raščišćava stanje u košarci u pojedinim okolnim zemljama, a veliko interesovanje je izrazio i prema pojedinim dešavanjima u regionalnoj ABA ligi?

Klub podsjeća da i dalje niko ne zna šta se dešava nakon uslovne kazne disciplinskog sudije ABA lige Saše Pavličića Bekića (koji se proglasio i nenadležnim za ovaj slučaj) i odluke žalbenog vijeća i preinačenja uslovne kazne? Podsjećamo da je Žalbeno vijeće u svojoj odluci, u odsustvu direktora i sportskog direktora ABA lige, usmjerilo konačnu odluku ka Predsjedništvu ABA lige!

Zato postavljamo pitanje – kada će biti donijeta konačna odluka jedinog mjerodavnog tijela Predsjedništva ABA lige, koje i dalje nije odgovorilo našem klubu na zahtjev od 27.12.2019. godine o odlaganju utakmice?

Time bi se stvorili uslovi za potpuno regularnu završnicu ABA lige, koja je ćutanjem Predsedništva lige ozbiljno narušena i čime je otvoren prostor za dalja mešetarenja i brojne neregularnosti!

Nije tajna da je naša odluka da kao klub ne putujemo u Podgoricu u trenucima kada smo dobili procjenu da je boravak KK Crvena zvezda sve samo ne bezbjedan, izazvao brojne polemike. Na našu žalost, sva dešavanja u međuvremenu u prethodnih mjesec dana, pokazuju da je naša odluka, koliko god teška bila, potpuno ispravna.

KK Crvena zvezda mts podsjeća da nam je tada kao klubu bezbjednost garantovao direktor Policije Veselin Veljović, kome su najbliži saradnici i zamjenici, isti oni koji su predvodili napad na našu delegaciju i igrače tokom aprila 2019.godine Zoran Lazović i Duško Golubović?

O kakvom licemerju se radi, govori i razgovor koji su u četvrtak 30.01.2020. objavili crnogorski mediji, u kome su glavni akteri upravo Golubović i aktuelni zamenik direktora policije Crne Gore Zoran Lazović. Tema razgovora je ista ona ona zbog koje Crvena zvezda kao odgovoran klub, nije otputovala u Podgoricu 30.12.2019. godine! Iz razgovora se jasno vidi šta Golubović i aktuelni zamjenik direktora policije Crne Gore Zoran Lazović poručuju ljudima koji danima protestuju u Crnoj Gori, a takođe se može čuti i da je direktor Veljović koji je KK Crvena zvezda garantovao bezbjednost u Crnoj Gori 30.12.2019. godine, Novogodišnje praznike proveo na Kopaoniku:

Podsjećamo da ni jedan pojedinac koji se tada „istakao“ u napadu na delegaciju Crvene zvezde, koji su operativno predvodili Zoran Lazović i Duško Golubović, među kojima su i Amar Nuhodžić sin Ministra Unutrašnjih djela CG, kao i Marko Lazović službenik Policije CG i sin Zorana Lazovića – nikada nije procesuiran od strane pravosudnih organa Crne Gore?

Toliko o bezbjednosti Crvene zvezde i kredibilitetu ljudi koji su „garantovali“ sigurnost našem klubu pred utakmicu 30.12.2019.godine!

KK Crvena zvezda mts još jednom insistira da se Predsjedništvo najzad sastane i hitno donese odluku o neregistrovanoj utakmici 13.kola ABA lige, odredi novi termin odigravanja ovog meča, kako bi se cijelo takmičenje uvelo u legalne okvire i smanjio prostor za mahinacije, brojne spekulacije i slobodno tumačenje tabele, i plasmana u ABA ligi!

Svako dalje odlaganje, ćutanje i nečinjene Predsedništva, značiće saučesništvo u daljim neregularnostima i propasti ABA lige – koja je podsjećamo, liga svih klubova."

Preporučujemo za Vas