Mediji: Helikopter u kome je bio Kobi nije smio da leti u uslovima slabije vidljivosti

Kompanija koja je vlasnik helikoptera nije imala sertifikat po kome bi piloti mogli da lete uz upotrebu instrumenata, rekao je za Kurt Dic, pilot i bivši menadžer za bezbjednost kompanije za Njujork Tajms
2166 pregleda 0 komentar(a)
Helikpoter kakav je koristio Brajant
Helikpoter kakav je koristio Brajant

Kompanija koja je bila vlasnik helikoptera kojim je u nedjelju letio Kobi Brajant nije imala sertifikat kojim je bilo dozvoljena upotreba letjelice u uslovima slabije vidljivosti, tvrde amedički mediji.

“Sikorsky S-76B” u kome su nastradali Kobi i njegova kćerka Đijana, te još sedam osoba, mogao je da leti samo po posebnim pravilima, sa najmanje tri milje vidljivosti i u uslovima u kojima su oblaci najmanje 300 metara iznad tla.

Kompanija koja je vlasnik helikoptera nije imala sertifikat po kome bi piloti mogli da lete uz upotrebu instrumenata, rekao je za Kurt Dic, pilot i bivši menadžer za bezbjednost kompanije za Njujork Tajms.

Istraga zbog čega je došlo do tragedije tek je počela, ali za sada sve ukazuje da je riječ o ljudskom faktoru, odnosno da se pilot nije snašao u otežanim uslovima za letjenje.

Bonus video: