Mitrović: Možemo u drugi krug, cilj je da napravimo takmičarsku ekipu evropskog nivoa

„Ovi mladi igrači, sa onima iz Evrolige i NBA, mogu da izbore prolaz u drugu, ali je glavni cilj da napravimo ekipu koja može da igra na dobrom evropskom nivou“, kazao je Mitrović
6 komentar(a)
Španija Crna Gora, Foto: Abc.es
Španija Crna Gora, Foto: Abc.es
Ažurirano: 26.02.2018. 20:54h

Selektor Crne Gore Zvezdan Mitrović čestitao je Španiji na zasluženoj pobjedi – 79:67 u meču četvrtog kola grupe A kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2019. godine.

“Španija je kontrolisala utakmica od prve trojke do posljednjeg poena. Mislim da su mladi momci koji su igrali u određenom dijelu meča pokazali dobar nivo košarke. Najvažnije je da oni iz ovakve utakmice nauče neke lekcije za budućnost“, rekao je Mitrović.

Crna Gora sada igra meč odluke sa Bjelorusijom krajem juna. Za prolaz u drugu fazu potrebna je pobjeda, nakon što su Bjelorusiji iznenadili Sloveniju u Minsku...

„Ovi mladi igrači, sa onima iz Evrolige i NBA, mogu da izbore prolaz u drugu fazu, što je, naravno, naš cilj. Glavni cilj je da napravimo ekipu koja može da igra na dobrom evropskom nivou“, kazao je Mitrović.

Zoran Nikolić bio je najefikasniji igrač Crne Gore u Saragosi sa 13 poena.

„Ovo je težak poraz za nas. U početku smo dozvolili mnogo lakih poena. Kasnije smo se probudili, u drugoj četvrtini igrali dobro, ali smo izgubili fokus i izgubili“, kazao je Nikolić.

Španija je ostvarila i četvrtu pobjedu, obezbijedila plasman u drugu fazu...

"Bilo je zadovoljstvo minulih dana raditi sa ovim igračima, ljudima iz stručnog štaba, a presrećan sam što smo ostvarili četiri pobjede. To nije lako, mnogi veliki timovi se muče u takmičenju. Igrali smo veoma dobru utakmicu, počeli odlično, zatim imali malih problema, ali cijelo vrijeme smo imali energiju, bili smo borbeni, imali dobar pristup u odbrani… Na kraju je došla još jedna pobjeda, kojom smo bliži cilju da odvedemo Španiju na Svjetsko prvenstvo”, rekao je Serđo Skariolo, selektor Španije.

Bonus video: