Evroliga zabranila Olimpijakosu dovođenje novih igrača

Postupak protiv velika iz Pireja je otvoren na osnovu neispunjavanja obaveza, propusta u davanju informacija i neispunjavanja planova usaglašenosti u skladu sa članovima pravilnika Evrolige
2257 pregleda 0 komentar(a)
Vasilis Spanulis na sinoćnjoj utakmici sa Baskonijom, Foto: Euroleague
Vasilis Spanulis na sinoćnjoj utakmici sa Baskonijom, Foto: Euroleague

Kontrolna komisija Evrolige je zbog dugovanja zabranila Olimpijakosu da u narednih 30 dana dovodi nove igrače.

Ta odluka je privremena, dok se ne oglasi Finansijski panel nakon prikupljanja svih dokaza, kada će biti riješeno kakva će biti konačna kazna.

Postupak protiv velika iz Pireja je otvoren na osnovu neispunjavanja obaveza, propusta u davanju informacija i neispunjavanja planova usaglašenosti u skladu sa članovima pravilnika Evrolige.

Olimpijakos je na sve odgovorio tako što je poslao pismo Evroligi, u kojem je objasnio da nema finansijskih problema i traži da se zabrana dovođenja igrača ukine.

Grčki tim je u ponedjeljak doveo Oktavijusa Elisa, a trener Jorgos Barcokas je najavio da bi mogao da angažuje i beka, ako se otvori šansa na tržištu.

Evroliga je objavila i da je Panatinaikos pod istragom od aprila prošle godine, ali da se još prikupljaju dokazi da bi se vidjelo da li krši principe finansijskog fer-pleja.

Bonus video: