Preko Igokee do plej-ofa

Ako u 18. kolu savladaju šampiona BiH, košarkaši Budućnost Volija će praktično obezbijediti plasman u polufinale ABA lige
3325 pregleda 0 komentar(a)
Nada se da će navijači doći da im daju energiju: Skot Bamfort, Foto: Savo Prelević
Nada se da će navijači doći da im daju energiju: Skot Bamfort, Foto: Savo Prelević

Do kraja regularnog toka ABA lige je ostalo još pet utakmica, a Budućnost Voli je pred ciljem - ako danas (17 časova) savlada Igokeu, biće jednom nogom u plej-ofu i veoma blizu prednosti domaćeg terena u plej-ofu.

Pred seriju derbija sa Partizanom, Mornarom i Cedevita Olimpijom, tim Petra Mijovića ima imperativ da savlada Igokeu.

- Pet kola je do kraja prvenstva i svaka utakmica za nas ima višestruki značaj. Svaka je važna, bez obzira na ime protivnika, svaka je kvalifikaciona za sam plasman i mjesto pred plej-of. U dobroj smo poziciji ako se gleda tabela, ali smo i daleko od obezbjeđivanja prednosti domaćeg terena u polufinalu - istakao je 37-godišnji trener.

Iako Budućnost ima tri pobjede više od ekipa koje se bore za 4. mjesto, Mijović poziva na oprez.

- Još nismo sigurni učesnici plej-ofa, zbog čega je važno da utakmici sa Igokeom pristupimo ozbiljno, sa maksimalnim respektom prema kvalitetu rivala, prevashodno individualnom. Pobjeda bi nam donijela mogućnost da mirnije sačekamo rasplet ABA lige.

Čovjek koji je u finišu prošle sezone preuzeo ekipu od Jasmina Repeše i osvojio titulu, pa onda početkom ove takmičarske godine naslijedio Slobodana Subotića, može da računa na sve igrače. Izuzev, naravno, ponovo povrijeđenog Filipa Barovića.

- Pozitivno je što je Nikola Ivanović poslije 10-ak dana odsustva ušao u trenažni proces. Svi ostali su na današnji dan zdravi i dobro treniraju - zaključio je Mijović.

Igokea je poslije 12 kola bila na začelju tabele, sa svega dvije pobjede, ali je tada vezala trijumfe nad Mornarom i FMP-om u Laktašima, odnosno Cedevita Olimpijom i Zadrom u gostima i sada je praktično sigurna u opstanak.

- Očekujem dobru utakmicu. Igokea je dobila neke jake utakmice na strani - protiv Cedevita Olimpije, Zadra... To je tim koji može da igra veoma dobro, ali se fokusiramo samo na sebe, na dobru košarku, na kolektivnu igru. Jedini cilj nam je da odigramo dobro i pobijedimo, a nadam se da će i navijači doći i dati nam energiju koja nam je potrebna - naglasio je Skot Bamfort.

Povredom Barovića ostali smo bez najboljeg pojačanja

Filip Barović je trebalo da bude veliki adut Budućnost Volija u finišu sezone, jer ima pobjednički karakter koji bi odlično došao ekipi. Nažalost, doživio je novu tešku povredu koljena i čeka ga još jedna duga pauza. U najboljem slučaju, biće bez utakmica 20 mjeseci, jer ne može da se vrati do kraja januara naredne godine.

- Novi šok kod nas je proizvela obnovljena povreda Barovića. Svako ko Filipa zna, i kao čovjeka i kao sportistu, samo može da sa žaljenjem konstatuje da smo ostali bez najboljeg mogućeg pojačanja, a to je bilo njegovo priključivanje ekipi - istakao je Mijović.

Bonus video: