Lovćen bolji od Rogaške, Cetinjani se i dalje nadaju plej-ofu

Lovćen upisao devetu pobjedu u regionalnom takmičenju
696 pregleda 0 komentar(a)
Sa meča Lovćen - Rogaška, Foto: Lovćen/Novak Abramović
Sa meča Lovćen - Rogaška, Foto: Lovćen/Novak Abramović
Ažurirano: 05.02.2020. 21:30h

Nakon Sutjeske prošle sedmice, i Lovćen Bemax je uzeo mjeru Rogaški - Cetinjani su na svom parketu slavili protiv slovenačkog predstavnika 70:64 (22:18, 18:20, 13:13, 17:13), u 19. kolu ABA 2 lige.

Ovom pobjedom Cetinjani (imaju skor 9-10) su teoretski i dalje u trci za plej-of, dok Rogaška (10-9) rizikuje da izgubi mjesto u razigravanju.

Lovćen je uglavnom vodio tokom 40 minuta, ali je meč odlučen u završnici. Na dva minuta i 41 sekundu prije kraja, bilo je 64:64, a onda je u finišu Mašan Vrbica postigao pet od šest poena domaćih, pa su Cetinjani mogli da proslave pobjedu.

„Najbitnije je da smo ostvarili cilj i da smo uzeli bodove, sve ostalo je većinom za zaborav. Nije bilo pretjerano lijepe košarke, ali postoje razlozi za to, prije svega izuzetno težak raspored. Nama je je ovo deveti meč u posljednjih 20 dana, tako da i to stvara pritisak. Zadovoljan sam jer smo napravili pravu reakciju nakon poraza u prošlom kolu od Novog Pazara“, kazao je Zoran Kašćelan, trener Lovćena.

Najefikasniji u domaćem timu bio je Miloš Popović sa 14 poena, a imao je i sedam skokova, pratili su ga Kivon Alen i Hadžibegović (devet skokova) sa po 13 poena, dok je 11 poena ubacio Mašan Vrbica, koji je imao i pet skokova i četiri asistencije.

U gostujućem timu, u kojem ponovo nije bilo Fermea i Lelića, istakli su Ivan Miličević i novajlija Malkom Bernard sa po 12 poena, dok je Toni Vašington imao dabl-dabl - 11 poena i 10 skokova.

„Utakmica je bila otvorena, mi smo imali svojih šansi da je dobijemo, ali nestalo je energije. Promašili smo dosta otvorenih šuteva, ali nije nam se dalo da pogodimo. Ovaj meč nije presudan za nas, već naredni u Splitu koji će nas usmjeriti za kraj takmičenja. Znamo da ne možemo očekivati čudo, ako uđemo u polufinale odlično, ukoliko ne okrenućemo se domaćem prvenstvu, jer nam tamo slijede interesantni mečevi“, rekao je Damjan Novaković, trener Rogaške.

Lovćen u narednom kolu, 26 februara, gostuje Slobodi iz Tuzle.

Bonus video: