Mornar: Prepoznajemo neke pokušaje kako ne bismo pomrsili račune onima koji su sebe unaprijed vidjeli u plej-ofu

Iz Mornara navode da su sve ulaznice planule za samo dva sata, tako da će dvorana ,,Topolica”, računajući i gledaoce sa godišnjim pretplatnim kartama, biti ispunjena do posljednjeg mjesta
5797 pregleda 8 komentar(a)
Sa utakmice Mornar - Crvena zvezda prošle sezone, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Mornar/MEDIA Pro
Sa utakmice Mornar - Crvena zvezda prošle sezone, Foto: BETAPHOTO/ABA liga/Mornar/MEDIA Pro

Košarkaši Mornara u ponedjeljak će ugostiti Crvenu zvezdu u jednom od dva derbija 19. kola, koji je ABA liga označila utakmicom visokog rizika.

Klub iz Bara se oglasio saopštenjem, u kome je navedeno da "nažalost, Mornar ničim nije doprinio da utakmica dobije takav 'epitet'".

Iz Mornara navode da su sve ulaznice planule za samo dva sata, tako da će dvorana ,,Topolica”, računajući i gledaoce sa godišnjim pretplatnim kartama, biti ispunjena do posljednjeg mjesta.

"Žalimo što naša dvorana nije većeg kapaciteta, pošto bi ovoga puta i svih 10.000 karata bilo rasprodato.

Na sastanku sa predstavnicima barskog Centra bezbjednosti i firme koja obezbjeđuje naše utakmice, dogovoreno je da vrata dvorane u ponedjeljak, 10. februara, budu otvorena u 16 časova, dakle, dva časa prije početka utakmice. Molimo navijače da što ranije dođu, da se ne prave gužve, zbog detaljnog pretresa koji je neophodan pred ovakve utakmice", navodi Mornar.

Iz kluba podsjećaju "da niko u dvoranu neće moći da uđe bez karte, kao i da se striktno drže svog numerisanog mjesta, koje će biti provjeravano na ulazu u dvoranu, ali i na ulazu u sektor u kojem se nalazi njihovo sjedište. Podsjećamo i navijače s godišnjim kartama da samo oni mogu da uđu u dvoranu sa svojom kartom", te da "u skladu sa pravilima ABA lige zabranjeno je unošenje transparenata u dvoranu".

"Na kraju, drago nam je što se naš klub našao rame uz rame sa najboljim klubovima ABA lige i što će oči cjelokupne sportske javnosti u regionu, dakle, ne samo košarkaške, biti uprte u našu dvoranu i naš klub, kao organizatora ove, vjerujemo, po svemu, spektakularne utakmice.

Ali, i pored naše maksimalne korektnosti, koju smo više puta demonstrirali tokom minule tri i po godine otkako se takmičimo u ABA ligi, prepoznajemo neke pokušaje koji bi trebalo da nas izbace iz kolosjeka, kako ne bismo pomrsili račune onima koji su sebe unaprijed vidjeli u plej-ofu.

Učinićemo sve da im, u korektnoj i fer borbi, kao i uvijek kad su Mornar i Bar u pitanju, upravo pomrsimo te račune", zaključuje se u saopštenju.

Bonus video: