Mijović: Presudio je kvalitet Jaramaza i Pejdža

- Imali smo ozbiljan pad u finišu poluvremena, a za pobjedu na ovakvom meču je trebalo da imamo bolji rezultat na odmoru - istakao je Petar Mijović
8797 pregleda 7 komentar(a)
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Petar Mijović, Foto: Savo Prelević, Savo Prelević
Ažurirano: 09.02.2020. 20:20h

U derbiju za 1. mjesto u ABA ligi, gotovo sigurno i prednost domaćeg terena u plej-ofu, Budućnost Voli je izgubila od Partizana u Beogradu 87:82, iako je sjajno šutirala trojke (27-15).

- Derbi je opravdao očekivanja, mogli ste da gledate dobru košarku i uživate u predstavi oba tima. Znali smo da nas čeka težak posao, da je Partizan zahtjevan tim, bez obzira na dvije utakmice ove sedmice, koje su ga dosta potrošile - istakao je Petar Mijović.

Treneru „plavih” je zasmetao pad u finišu 1. poluvremena.

- Dobro smo otvorili utakmicu i dosta dobro zatvarali neke stvari koje Partizanu donose rezultat. Uz dobre procente šuta iz igre, u prvih 15-ak minuta smo kontrolisali defanzivni skok i imali dobar rezultat. Imali smo ozbiljan pad u finišu poluvremena, a za pobjedu na ovakvom meču je trebalo da imamo bolji rezultat na odmoru.

Mijović smatra da je u trenucima odluke presudio individualni kvalitet Ognjena Jaramaza i Markusa Pejdža.

- U 2. poluvremenu je bila naša drugačija postavka na pik’en’rol Partizana, ali to je tim koji ima ozbiljan kvalitet. Prevashodno Jaramaz i Pejdž nisu isti kao prvog dana, rastu u sistemu trenera Trinkjerija. Kad smo imali dobru odbranu, kažnjavali su nas na ozbiljan individualni kvalitet. Za pobjedu pred ovakvom publikom i protiv ovakvog tima koncentracija je morala da bude na visokom nivou svih 40 minuta. Kada je padala, kažnjavali su nas ofanzivnim skokom i laganim poenima u tranziciji, a odlučili su važni koševi Pejdža i Jaramaza.

Budućnost do kraja igra sa Mornarom i FMP-om u „Morači”, te Cedevita Olimpijom u Ljubljani. Mogla bi da preskoči Partizan samo ako pobijedi sva tri rivala, a Beograđani izgube, iako imaju lakši raspored - gostuju Krki i Ciboni, a dočekuju Mega Bemax.

- Ne bavimo se kalkulacijama. Svjesni da nas čeka jako težak posao protiv Mornara i FMP-a kući i Cedevite u gostima. Partizanu želim sve najbolje, što se košarke tiče uživali smo večeras u Beogradu - poručio je Mijović.

Bonus video: