Vječiti rivali - Crna Gora 1:0, može li Mornar da izjednači?

Barani u „Topolici” večeras (18 časova) dočekuju Crvenu zvezdu, Mihailo Pavićević i Milko Bjelica poručuju da je rival najbolji tim u ABA ligi
7761 pregleda 28 komentar(a)
Bjelica i Gist, Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)
Bjelica i Gist, Foto: (BETAPHOTO/BRANISLAV BOZIC/DS)
Ažurirano: 10.02.2020. 10:13h

U finišu prvog meča, pri rezultatu 103:82, igrači Mornara su potpuno stali, čekali da se završi meč, ali je Dragan Šakota rekao svojim igračima da napadnu koš.

Filip Čović je povukao loptu, Majkl Odžo pogodio, a ljutiti Mihailo Pavićević prvo zamjerio kolegi i potom na pres konferenciji obećao:

„Uradićemo sve da im vratimo istom mjerom”.

Bolju priliku da se osveti, Mornar neće imati nikad nego večeras (18 časova), kada u drugom velikom derbiju 19. kola ABA lige čeka Beograđane. Obračun u „Topolici” biće ključan i za plasman u plej-of, jer bi Barani 12. pobjedom dostili večerašnjeg rivala i Cedevita Olimpiju. Poraz od šampiona bi ih udaljio od 4. mjesta, ali bi onda mogli da se nadaju pomoći baš Zvezde i Budućnosti protiv Ljubljančana...

- Ušli smo u dobru seriju i to nam daje za pravo da vjerujemo u sebe. Ali, trebalo bi biti i objektivan - u goste nam dolazi najskuplja i, vjerovatno, najkvalitetnija ekipa u istoriji ABA lige. Ne bi trebalo da objašnjavam ko je sve u sastavu Crvene zvezde i o kakvim igračima se radi. Crvena zvezda je jedini tim u ligi koji gotovo na svakoj poziciji ima po tri podjednaka, vrhunska igrača - istakao je Pavićević.

Iskusni stručnjak, koji je sa „crveno-bijelima” bio šampion SRJ 1998. godine, smatra da će sve zavisiti od rivala.

- Utakmica zavisi od Zvezde, ne samo kad igra protiv Mornara, nego protiv bilo koje ekipe iz ABA lige. Ako sa ovim sastavom pruži maksimum, onda ju je gotovo nemoguće pobijediti. Potvrda mojih riječi je veliki broj pobjeda u Evroligi. Drugo je pitanje zašto takav sastav ne daje očekivane rezultate. To nije moje da analiziram i komentarišem, ali u svakom slučaju apsolutno poštujem ekipu Crvene zvezde i tako ćemu ući u ovaj meč - kazao je Pavićević.

Milko Bjelica je u dva navrata nosio dres Crvene zvezde, ali se uprava nekorektno ponijela prema njemu nakon gubitka titule od Budućnost Volija 2018. godine. Brzo su se rastali, Nebojša Čović je prema njemu ispaljivao „otrovne strelice”, a morao je i da tuži Beograđane za neisplaćene zarade.

- Zvezda je klub u kojem sam počeo da igram košarku. Proveo sam u njoj dvije nezaboravne godine, ali trenutno igram za Mornar, borim se za svoju ekipu i daću sve od sebe da napravimo pozitivan rezultat - rekao je crnogorski reprezentativac.

Iskusni centar se nada da Mornar može do plej-ofa.

- Srećni smo što imamo šansu da se borimo za četiri prva mjesta, možda i prva tri, u naredna četiri kola. Prvi protivnik je Crvena zvezda, najbolja ekipa u ligi, bez obzira što njena pozicija na tabeli to ne pokazuje. U posljednje vrijeme je u izuzetnoj formi, kandidat za plej-of je čak i u Evroligi. Nadam se da će navijači doći da nas podrže u što većem broju, jer nam je njihova podrška, ovoga puta, izuzetno potrebna - zaključio je Bjelica.

Šakota: Moramo da odigramo pametno

Crvena zvezda je u seriji od pet pobjeda u ABA ligi, u igri je za četvrtfinale Evrolige, zbog čega je favorit u Baru.

- Očekuje nas teška utakmica, protiv ekipe koja dobro gura u ABA ligi i kluba koji se kroz godine podigao na visok nivo. Imaju odličan tim sa puno iskusnih igrača. Očigledno je da imaju visoke ambicije i sa pravom razmišljaju o njima. Ponoviću se, ali je tako - sve čestitke braći Pavićević na popularizaciji košarke u Baru, klubu koji su stabilizovali i neskrivenoj ambiciji da igraju za najviši plasman i bore se sa najjačima. Moramo da odigramo pametnu utakmicu, zna se kako igra Mornar i da istaknemo u prvi plan naše prednosti u ovom meču - istakao je trener Beograđana, Dragan Šakota.

Bonus video: