Ovo su kandidati za selekciju SAD u Tokiju, Popovič: Mnogo je legitimnih konkurenata za zlato

Među njima su Lebron Džejms, šampion iz Pekinga i Londona, kao i Kevin Durent, koji ove sezone još nije odigrao utakmicu za Bruklin
1600 pregleda 0 komentar(a)
Rasel Vestbruk na Igrama u Londonu
Rasel Vestbruk na Igrama u Londonu

Selektor košarkaške reprezentacije SAD Greg Popovič saopštio je prvi spisak igrača na koje računa za Olimpijske igre u Tokiju.

Među njima su Lebron Džejms, šampion iz Pekinga i Londona, kao i Kevin Durent, koji ove sezone još nije odigrao utakmicu za Bruklin.

Na listi su:

Lebron Džejms, Kevin Durent, Kajri Irving, Bem Adebajo, Lamarkus Oldridž, Harison Barns, Bredli Bil, Devin Buker, Malkolm Brogdon, Džejlin Braun, Džimi Batler, Majk Konli, Stef Kari, Entoni Dejvis, Demar Derozan, Andre Dramond, Pol Džordž, Drejmond Grin, Džejms Harden, Montrezl Harell, Džo Heris, Tobajas Herris, Gordon Hejvord, Dvajt Hauard, Brendon Ingram, Kajl Kuzma, Kavaj Lenard, Demijan Lilard, Bruk Lopes, Kevin Lav, Kajl Lauri, Džaval Mekgi, Kris Midlton, Donovan Mičel, Viktor Oladipo, Kris Pol, Mejson Plamli, Markus Smart, Džejson Tejtum, Klej Tompson, Majls Tarner, Kemba Voker, Rasel Vestbruk i Derik Vajt.

"Želja i posvećenost naših sportista da predstavljaju SAD na Olimpijskim igrama je izuzetna. Ovo je spisak na kome su iskusni i dokazani igrači na internacionalnoj sceni", kazao je direktor Džeri Kolanđelo.

Kombinovani sastav SAD je zauzeo tek sedmo mjesto na Mundobasketu prošle godine. Svi igrači sa šampionata su i sada na listi.

"Svi koji prate košarku znaju koliko je dobrih igrača širom svijeta i koliko je sjajnih nacionalnih timova. Ovo više nije vrijeme Drim tima, Olimpijske igre će biti izuzetno takmičenje sa mnogo legitimnih kandidata za zlato", kazao je selektor Popovič.

Bonus video: