Kaliniću nisu dali da uđe sa dva šala na utakmicu: Rastao sam sa Mornarom, svake godine kupujem sezonsku...

"Nikada i nigdje bilo kakav incident nisam napravio. Momak iz obezbjeđenja mi je rekao da moram skinuti Zvezdin šal..."
18938 pregleda 56 komentar(a)
Srđan Kalinić, Foto: Privatna arhiva
Srđan Kalinić, Foto: Privatna arhiva
Ažurirano: 10.02.2020. 21:02h

Poznati barski zubar i nekadašnji odbornik u Skupštini opštine Bar Srđan Kalinić objavio je putem društvene mreže Facebook da mu nije bilo dozvoljeno da uđe na utakmicu Mornar - Crvena zvezda.

Kalinić je napisao da je nosio dva šala - jedan Mornara i jedan Zvezde, da ima sezonsku kartu, ali da mu je obezbjeđenje pokazalo da ne može da uđe.

"Rastao sam sa Mornarom, svake godine kupujem sezonske karte za mene i suprugu. Nikada i nigdje bilo kakav incident nisam napravio. Momak iz obezbjeđenja mi je rekao da moram skinuti Zvezdin šal. Ja sam kazao da ni jedan šal neću da skinem i da mi omoguće izlaz u tom slučaju", ispričao je Kalinić "Vijestima".

Kalinić je dodao i da je vidio trenera Mornara Mihaila Pavićevića tokom te situacije i da je ovaj slegnuo ramenima i rekao da ne može tu ništa. Naveo je da je uvijek na utakmice između Mornara i Zvezde dolazio sa oba šala i da je ovo prvi put da mu nije dozvoljeno da uđe.

Na utakmici je bio veliki broj drugih gledalaca sa jasnim Zvezdinim obilježjima koji su bez ikakvih problema prisustvovali meču.

Prema propozicijama ABA lige, na samom ulazu se navijači ne smiju pojavljivati sa obilježjima gostujućih ekipa. Većina navijača zbog toga obilježja nosi skriveno i otkrije ih po ulazu na tribine.

Iako je utakmica bila proglašena za utakmicu visokog rizika, atmosfera je bila bez ikakvih i znakova incidenata i prošla je u najboljem redu.

U saopštenju Mornara uoči utakmice je navedeno je zabranjeno unošenje transparenata u dvoranu.

Trener Mornara Mihailo Pavićević je nakon duela dva tima u Beogradu krajem novembra, ljut zbog nesportskog poteza Zvezdinih igrača, rekao da u dvoranu u Baru neće ući više niti jedan navijač Zvezde.

Bonus video: