Sve spremno za veliko finale

Budućnost Voli - Lovćen, odnosno Mornar - Sutjeska parovi su polufinala
1559 pregleda 1 komentar(a)
Treneri učesnici finalnog turnira Kupa, Foto: KSCG
Treneri učesnici finalnog turnira Kupa, Foto: KSCG

Voljom žrijeba u polufinalu Kupa Crne Gore je izbjegnut duel dvije najbolje crnogorske ekipe, koje konkurišu i za polufinale ABA lige.

Branilac trofeja Budućnost Voli će sjutra u “Topolici” protiv Lovćen Bemaxa (17 sati), odnosno Mornar protiv Sutjeske (19.30) morati da opravdaju uloge favorita, kako bi u petak (18 časova), takođe, u Baru odlučivali o trofeju

"Sigurno da i moj tim i tim trenera Pavićevića slove za favorite u polufinalu, ali sigurnio da imamo respekt prema našem protivniku Lovćenu i moramo da budemo na dobrom nivou svih 40 minuta ako želimo, a želimo da igramo to finale", istakao je trener Budućnost Volija, Petar Mijović.

U Lovćenu, koji je dva puta igrao finale nacionalnog Kupa (oba je izgubio od Budućnosti), ulogu favorita prepuštaju Budućnosti, ali se nadaju iznenađenju.

"Kup takmičenje je nepredvidljivo, dešavaju se iznenađenja i mi ćemo igrati na tu kartu pružićemo što bolji otpor, da pokušamo da izvučemo maksimum iz toga duela koji nam može pomoći za završnicu sezone da imamo iskustvo više", istakao je Zoran Kašćelan, strateg Cetinjana.

Mornar nikada nije osvojio Kup Crne Gore, i pokušaće pred svojim navijačima da se domogne trofeja. Nakon sjajne pobjede protiv Crvene zvezde u ABA ligi, Barani će prvo u polufinalu morati da savladaju Sutjesku.

"Kup je vrlo specifično takmičenje. Jedna utakmica, dobar dan ili loš dan može da napravi iznenađenje. Ova polufinala neće biti laka, iako kolege iz ABA2 kažu da smo mi favoriti. To jeste na papiru, ali to treba dokazati na terenu", istakao je trener Barana, Mihailo Pavićević.

Nikšićani su jedini tim na završnom turniru, koji, pored Budućnosti, ima trofej u Kupu. Sutjeska je prošle sezone igrala (i izgubila) finale u “Morači”.

"Mi ćemo doći da odigramo poštenu, korektnu utakmicu, a sigurno to se tiče favorita, prednost Mornaru. Nadamo se da ćemo gledati jednu kvalitetnu košarku i da će atmosfera u “Topolici” biti kao u mečevima ABA lige", kazao je Zoran Glomazić, šef stručnog štaba Sutjeske.

Polufinalne duele prenosiće MNE Sport televizija, dok će finale prenositi i RTCG.

Bonus video: