"Vučice" slavile u Zagrebu i opet preuzele čelo tabele

Crnogorski šampion je protiv Trešnjevke zabilježio 13. uzastopni trijumf
844 pregleda 0 komentar(a)
Mina Đorđević, Foto: Savo Prelević
Mina Đorđević, Foto: Savo Prelević

Košarkašice Budućnost Bemaxa savladale su u Zagrebu ekipu Trešnjevke 80:66 (18:20, 22:16, 21:22, 19:8), u odloženoj utakmici 12. kola WABA lige.

Crnogorski šampion je zabilježio 13. uzastopni trijumf (nakon dva startna poraza) i preuzeo čelnu poziciju na tabeli, sa istim skorom kao bugarska Montana (13-2), ali boljom koš-razlikom. "Vučice" su još u prošlom kolu i matematički osigurale plasman na finalni turnir regionalnog takmičenja, ali će se u preostala tri kola boriti za prvo mjesto.

Trešnjevka je upisala 12. poraz, i hrvatski tim je na začelju tabele sa Crvenom zvezdom i Orlovima (3-12).

Ekipa Vladana Radovića je meč u Zagrebu dobila bez prvog pleja Anđelike Mitrašinović, a već u prvoj četvrtini ostale i bez kapitenke Nikoline Babić, koja je izašla iz igre zbog povrede.

Domaći sastav je to iskoristio pa je tri četvrtine bio ravnopravan protivnik (u 24. minutu su Zagrepčanke povele 51:43), a pred posljednju dionicu je Budućnost imala samo tri poena prednosti (61:58).

Serijom 8:0, nakon nešto više od tri minuta igre u posljednjem kvartalu, Podgoričanke su povele 69:58, i prelomile meč, a najveću prednost su imale dva minuta prije kraja, kada je Marija Leković pogodila koš i dodatno bacanje za plus 17 (80:63).

Najefikasnija u pobjedničkom timu bila je Nikolina Džebo sa 19 poena, a imala je i pet asistencija, Milena Jakšić je dodala je 15 poena i sedam skokova, dok je Mina Đorđević meč završila sa 12 poena. Particia Bura je upisala 11 skokova, pored šest poena.

U domaćem timu sa po 15 poena meč su završile Nika Muhl (sedam asistencija), Josipa Pavić (11 skokova) i Anja Majstorović.

Budućnost Bemax će u narednom kolu, 19. februara, igrati u Beogradu sa Crvenom zvezdom.

Nakon toga "plave" do kraja ligaškog dijela takmičenja igraju još sa Partizanom (kod kuće) i Montanom (u gostima).

Bonus video: