VIDEO Gordon "pokraden" na takmičenju u zakucavanju, Hild najbolji trojkaš

Gordon je pozvao u pomoć Tako Fola, rukija iz Boston Seltiksa i trenutno najvišeg igrača lige sa svojih 226 cm. Košarkaš Orlanda je uzeo zalet i preskočio centra Kelta, nakon čega se očekivalo da pobjeda pripadne njemu
7089 pregleda 0 komentar(a)
Istorija se ponovila: Gordon dva puta "opljačkan" od sudija, Foto: Twitter
Istorija se ponovila: Gordon dva puta "opljačkan" od sudija, Foto: Twitter

Gotovo da niko u Junajted centru u Čikagu nije mogao da vjeruje kada je Aron Gordon, košarkaš Orlando Medžika dobio 47 poena nakon što je u posljednjem zakucavanju preskočio 226 cm visokog centra Tako Fola.

To je bio samo bod manje od njegovog rivala u finalu, košarkaša Majamija Derika Džonsa Juniora koji je odnio titulu.

Poslastica cijelog All star vikenda, NBA lige je takmičenje u zakucavanju.

Proteklih godina imali smo priliku da gledamo prilično spektakularna zakucavanja.

I ove godine uzbuđenje nije izostalo.

Aron Gordon je po mnogima bio prvi favorit takmičenja, pogotovo ako se uzme da je 2016. godine završio drugi iza Zek Lavina, iako je po mnogima izveo najbolje zakucavanje ikada.

Krilo Medžika je imaloo čak pet perfektnih zakucavanja, dobivši pet puta maksimalnih 50 poena.

Njega je pratio Derik Džons Junior, dok su ranije otpali Dvajt Hauard i Pet Konington.

I onda u takozvanoj ekstra rundi, svojevrnstom "produžetku", Džons je odradio zakucavanje, odrazivši se malo poslije linije slobodnih bacanja sa tkz. "windmill" kucanje.

Derik Džons Junior
Derik Džons Junior(Foto: Twitter)

Žiri u sastavu Skoti Pipen, Dvej Vejd, Common, Kendis Parker, i Čedvik Bosman ocijenili su ovo sa 48 od maksimalnih 50 poena.

Gordon je pozvao u pomoć Tako Fola, rukija iz Boston Seltiksa i trenutno najvišeg igrača lige sa svojih 226 cm. Košarkaš Orlanda je uzeo zalet i preskočio centra Kelta, nakon čega se očekivalo da pobjeda pripadne njemu.

Ipak sudije su drugačije mislile i Gordonovo zakucavanje su ocijenili sa 47 poena, čime je titula najboljeg otišla Džonsu Junioru.

Ovakva odluka "pukla je kao bomba" na društvenim mrežama.

Gotovo da nema tog NBA igrača koji nije smatrao da je Gordon pokraden.

"Trebalo je da ove godine daju dvije nagrade. Gordon ju je definitivno zaslužio", napisao je LeBron Džejms.

U Orlandu su odlučili da "ne priznaju" rezultate glasanja i svog košarkaša su proglasili za šampiona.

Naš reprezentativac Nikola Vučević je na svom Tviter nalogu napisao "GTFOH" (Get the f**k out of here), a nedugo poslije je napomenuo da je njegov saigrač "pokraden" dva puta.

Dvejn Vejd je najviše prozvan zbog ocjena, jer je prije takmičenja rekao Režiju Mileru, da mora da pazi "svog druga" iz Majamija.

Sam Gordon je kazao da je duboko razočaran.

"Ovo je jako teško i totalno nefer. Osjećam da treba kući da imam dva trofeja iz takmičenja u zakucavanju, a nemam ni jedan. Ovo je za mene definitivno kraj, i neću se više takmičiti", kazao je Gordon.

Prije takmičenja u zakucavanju, gledaoci su imali priliku da vide i takmičenje u brzom šutiranju trojki, gdje je pobjedu odnio bek Sakremento Kingsa Badi Hild, i tako nakon pobjede Peđe Stojakovića "vratio titulu" u prijestonicu Kalifornije.

U finale su pored Hilda prošli i Davis Bertrans iz Vašington Vizardsa, kao i Devin Buker iz Feniks Sansa.

Buker je u finalnoj seriji imao 26 poena, i izgledalo je da je tiutla njegova. Međutim bek Kingsa je uspio u posljednjoj sekundi da pogodi tzk. "šarenu loptu" koja se broji 2 poena i tako preskoči košarkaša Sansa.

Ranije u "skils čelendžu" pobjedu je odnio centar Majamija Bem Adebajo.

Bonus video: