Moć „kralja” u Kupu kralja, Mitrović bez četvrtog pehara

U veoma zanimljivom finalu u Diznilendu, Mitrovićev Asvel je izgubio od Dižona (77:69). Meč su odlučile dvije magične trojke MVP-a Pro A lige prošle sezone, Dejvida Holstona
2596 pregleda 0 komentar(a)
Sa večerašnje utakmice Real - Unikaha, Foto: Twitter.com/RMBaloncesto
Sa večerašnje utakmice Real - Unikaha, Foto: Twitter.com/RMBaloncesto

Širom Evrope igrala su se finala nacionalnih kupova, a dan je obilježio Real Madrid - „kraljevski klub” je stigao do 28. pehara u Kupu kralja, i to veoma ubjedljivom pobjedom u Malagi nad domaćim Unikahom (95:68).

„Merengesi” su dominirali sve vrijeme, pogodili 17 trojki iz 30 pokušaja, a MVP fajnl-ejta Fakundo Kampaco je opet bio sjajan sa po 13 poena i asistencija. U pobjedničkom timu je najefikasniji bio Džejsi Kerol sa 20 koševa, dva manje od beka Unikahe Darija Brisuele.

Zvezdan Mitrović nije uspio da osvoji četvrti pehar u Liders kupu. U veoma zanimljivom finalu u Diznilendu, njegov Asvel je izgubio od Dižona (77:69). Meč su odlučile dvije magične trojke MVP-a Pro A lige prošle sezone, Dejvida Holstona.

U Italiji, trofej je zasluženo u rukama košarkaša Venecije, koji su u četvrtfinalu izbacili Virtus, potom u polufinalu Armani, a sinoć savladali i Brindizi (73:67).

AEK je peti put osvojio Kup Grčke, nakon što je u finalu u Heraklionu savladao Promiteas 61:57. Tim iz Patre je u četvrtfinalu izbacio prvog favorita, Panatinaikos, ali nije mogao do prvog pehara.

Fenerbahče je u meču za pehar u Kupu Turske savladao Darušafaku 74:71, ali je tokom i nakon meča bilo mnogo bure zbog suđenja. Dačka je u posljednjoj četvrtini vodila 61:57, ali tada su arbitri propustili da dosude nekoliko faulova igračima Fenera...

U pobjedničkom timu po 15 poena su ubacili Kostas Slukas, Nando de Kolo i Luiđi Datome, kod poraženih je najbolji bio Džonatan Hemilton sa 20.

Bonus video: