Šehović pred duel sa Velikom Britanijom: Prvo da se uigramo, pa da analiziramo rivala

Velika Britanija je, na papiru, rival Crne Gore za plasman u završnicu iz grupe u kojoj je Njemačka, kao domaćin, već obezbijedila Evropsko prvenstvo, a prolaz Francuske ne bi trebalo da dođe u pitanje
5767 pregleda 10 komentar(a)
Suad Šehović i Nikola Ivanović na današnjem treningu, Foto: Sasa Matic
Suad Šehović i Nikola Ivanović na današnjem treningu, Foto: Sasa Matic

Najbolji crnogorski košarkaši pripremaju se za start kvalifikacija za Eurobasket 2021 i meč sa Velikom Britanijom u petak u Podgorici (19 časova).

Promijenjen sastav u odnosu na Svjetsko prvenstvo, bez Dubljevića i Vučevića, povrijeđenog Radovića, sa novim Amerikancem Kobsom, sa mladićima Simonovićem i Kljajićem.

Zbog toga je, kaže Suad Šehović, najvažnije da se na treninzima ekipa uklopi, a tek onda da se analizira rival.

"Želimo da se uigramo, to je najvažnije, pa ćemo odraditi ozbiljniju analizu Britanaca. Jasno je da oni igraju sa dosta trčanja, brzih šuteva, atipično i na to moramo da se prilagodimo, ali prije svega da moramo mislimo na nas i našu igru. Ekipa je promijenjena, podmlađena, potrebno je da se upoznamo. Imamo dobra iskustva iz FIBA prozora, možemo da iskoristimo dosta toga i u ovom ciklusu", kazao je Šehović.

Velika Britanija je, na papiru, rival Crne Gore za plasman u završnicu iz grupe u kojoj je Njemačka, kao domaćin, već obezbijedila Evropsko prvenstvo, a prolaz Francuske ne bi trebalo da dođe u pitanje.

Pored Njemačke, još dvije ekipe idu na Eurobasket.

"Grupa je teška, ali prvo da utakmicu u petak riješimo kako treba i onda će nam se otvoriti put ka cilju", ističe Šehović.

Britanci su apsolutna nepoznanica, na velikoj sceni igra samo Tarik Filip, 26-godišnji bek turskog Tofaša.

"On je njihov pokretač, i u odbrani i u napadu. U svakom slučaju, moraćemo dosta da trčimo i da se branimo, imaće oni dosta nerezonskih šuteva, tako da moramo da se brzo vraćamo, da zagradimo naš koš, da spriječimo ofanzivne skokove. Ali. njihov skauting nam tek slijedi", rekao je Šehović.

Nakon duela sa Velikom Britanijom je gostovanje Francuskoj, koja je bez najvećih evroligaških i, naravno, NBA zvijezda.

"Dugo je do ponedjeljka, rano je da mislimo o Francuzima, ali Francuska je Francuska u bilo kom sastavu da igra", kazao je Šehović.

Šehović ove sezone ima odličan šuterski ritam, jedan je od najboljih trojkaša ABA lige...

"Šut je relativna stvar, od utakmice do utakmice. Uđe se u ritam, u formu, ali ima perioda i kada ne ide", skroman je Šehović.

Bonus video: