SJAJNA SEZONA 20-GODIŠNJEG CENTRA

Još jedan Crnogorac u NBA? Simonović o draftu: Stvari stoje dobro...

"Za sada gledam da završim sezonu sa Megom, da ostanemo u ligi. To je najvažnije. O draftu, kada dođe vrijeme, ali kako sezona odmiče stvari dobro stoje, tako da se nadam da bi to moglo da se dogodi ovog ljeta", kazao je Simonović
8100 pregleda 15 komentar(a)
Marko Simonović na treningu reprezentacije, Foto: Sasa Matic
Marko Simonović na treningu reprezentacije, Foto: Sasa Matic
Ažurirano: 18.02.2020. 14:30h

Marko Simonović je eksplodirao ove sezone na košarkaškim terenima ABA lige.

Dolaskom u Megu Bemax, saradnjom sa Dejanom Milojevićem, 20-godišnji centar rođen u Mojkovcu je postao jedan od najdominantnijih centara, pa i igrača na eks-Ju prostorima, legitimni kandidat za titulu MVP-ja sezone.

Brojke su mu impozantne.

Drugi je igrač po indeksu korisnosti (18,47), s tim da je prvi na listi, njegov saigrač Kendrik Peri odigrao samo devet, a Simonović 19 mečeva. Šesti je strijelac lige (16,47 poena u prosjeku), prvi skakač (7,95), četvrti bloker (1,21), uz odlične procente šuta za dva (55,6) i sa linije bacanja (80,6 odsto).

Korak u razvoju 210 centimetara visokog Simonovića je mjesto u reprezentaciji Crne Gore u novom takmičarskom ciklusu, a budućnost, možda i veoma bliska, odlazak u NBA ligu!

Ne bi bilo iznenađenje da se Simonović nađe na narednom draftu i da se priključi Nikoli Vučeviću - zapravo takav rasplet je i sam nagovijestio.

"Za sada gledam da završim sezonu sa Megom, da ostanemo u ligi. To je najvažnije. O draftu, kada dođe vrijeme, ali kako sezona odmiče stvari dobro stoje, tako da se nadam da bi to moglo da se dogodi ovog ljeta", kazao je Simonović.

Kao i mnogim igračima prije njega, Mega je odskočna daska, pravi klub za mladog igrača.

"Prava stvar je bila dolazak u Megu", kazao je Simonović, koji je igrao u Italiji, za Sijenu i Roseto, te za ljubljansku Olimpiju.

"Dobio sam veliku minutažu, iskoristio sam je, napredujem uz Milojevića, trudim se da budem bolji svaki dan".

Ne krije da u reprezentaciji Crne Gore, u kvalifikacijama za Eurobasket 2021, očekuje da ima veću ulogu.

"Ovo je novi sastav, dosta je mladih igrača. Dobili smo povjerenje, vidjećemo kako će to da izgleda. Očekujem veću ulogu, napredovao sam, imam dobru sezonu. Što se mene tiče, uvijek postoji malo treme, ali meni je to već vjetar u leđa. Stekao sam iskustvo igrajući sa starijim igračima, ne bi trebalo da bude problema"", kazao je Simonović.

Crna Gora u petak od 19 sati dočekuje Veliku Britaniju na startu kvalifikacija, u grupi u kojoj su Njemačka i Francuska.

Njemci su kao domaćini već u završnici, traže se još dva putnika.

"Bilo bi veoma važno da krenemo pobjedam, jer u narednom meču gostujemo ozbiljnoj Francuskoj.  Ne smijemo da dozvolimo kiks protiv Britanije", rekao je Simonović.

Preporučujemo za Vas