KVALIFIKACIJE ZA EUROBASKET

Crna Gora protiv Velike Britanije, Popović: Važnost utakmice pretvorićemo u motivaciju

Utakmica Crna Gora - Velika Britanija igra se u petak od 19 sati
5637 pregleda 6 komentar(a)
Petar Popović
Petar Popović

Prošle godine u ovo vrijeme, crnogorski košarkaši i puna "Morača" slavili su plasman na Mundobasket, koji je izboren "podnošljivim" porazom od Letonije.

U petak će Crna Gora na istom mjestu početi novi ciklus, duelom sa Velikom Britanijom na startu kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2021. godine.

Iako je prvo kolo, utakmica je možda i odlučujuća za plasman u završnicu. Iz grupe G, pored Njemačke, koja je kao domaćin samo revijalni učesnik kvalifikacija, na šampionat idu još dvije selekcije.

Eurobasket bez Francuske je teško zamisliti, tako da su prognoze da će se Crna Gora i Velika Britanija boriti za to jedno mjesto.

“Ovo je možda i najvažnija utakmica, a važnost utakmice ćemo pretvoriti u motivaciju. Znamo šta nam donosi ovaj meč, očekujemo podršku navijača i pobjedu”, kazao je Petar Popović.

Do skoro jedan od najmlađih, Popović je sada već starosjedilac u nacionalnom timu, u kome su neki novi momci, poput Simonovića i Kljajića...

“Malo je iznenađenje i za mene kada vidim da nisam više nisam jedan od najmlađih. Lijepo je vidjeti nova lica, osjeća se dobra energija i prijatno je raditi u takvoj atmosferi”, ističe Popović.

Tu je i novi Amerikanac, Popovićev klupski drug - Džastin Kobs.

“Super se uklopio, odličan momak, mnogo će nam pomoći u ovom ciklusu". 

Velika Britanija nije košarkaška sila, nije rival za strahopoštovanje, ali zaslužuje respekt.

“Gledali smo neke njihove inserte, ali biće to drugačije na terenu. Igraju brzo, moramo da budemo spremni na fizički zahtjevnu utakmicu. Ako im odgovorimo u tom elementu, imamo velike šanse”, kazao je Popović.

Utakmica Crna Gora - Velika Britanija igra se u petak od 19 sati.